Τι φέρνουν στον Ολυμπιακό Αράο και Μεριά

Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν δύο ποδοσφαιριστές από τους οποίους περιμένουν άνεμο αλλαγής στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας του Πειραιά.

Τι φέρνουν στον Ολυμπιακό Αράο και Μεριά

«Κλείστε άμεσα Αράο και Μεριά», ήταν η εντολή που δόθηκε αμέσως μετά το 4-0 από τη Γκενκ. Η βελγική ομάδα ανέδειξε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και η διοίκηση κινήθηκε με ταχύτητα προκειμένου να αποκτηθούν οι δύο ποδοσφαιριστές σε θέσεις που υπήρχε μεγάλη ανάγκη.

Το λάθος σε αυτές τις δύο μεταγραφές είναι να πιστέψει ο κόσμος και παράλληλα να περιμένει να δει δύο μάγους. Να δει δηλαδή παίκτες που θα μπουν μέσα στην ομάδα και θα την αλλάξουν ριζικά. Με αυτή τη λογική θα γίνει κακό και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Από την άλλη, ωστόσο είναι δύο σημαντικοί παίκτες που περιμένουμε κάποια πράγματα. Ο Γουίλιαν Αράο είναι σε αγωνιστικό ρυθμό. Προπονούνταν κανονικά και ήταν έτοιμος να παίξει. Στο ματς με τη Σάο Πάουλο ήταν στον πάγκο, ενώ με τη Μποταφόγκο έπαιξε για έξι λεπτά. Έκανε κανονικά προπονήσεις, όμως και δεν είναι παίκτης που έρχεται από τις παραλίες του Ρίο. Έχει ρυθμό και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα.

Ο 26χρονος χαφ θα δώσει μία άλλη ώθηση στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Έχει πολύ καλά στοιχεία, αφού μπορεί να βοηθήσει στη μετάβαση της μπάλας από την άμυνα προς την επίθεση. Επιπλέον ο Αράο έρχεται από μία ομάδα με πίεση. Η Φλαμένγκο δεν είναι κάτι απλό στη Βραζιλία και το σημαντικό είναι πως πρόκειται για παίκτη που μπορεί να βγάλει προσωπικότητα στο γήπεδο. Πρόκειται για έναν σύγχρονο χαφ από τον οποίο στον Ολυμπιακό περιμένουν πολλά.

Από την άλλη ο Γιασίν Μεριά επίσης είναι παίκτης που συμμετείχε στην προετοιμασία της Σφαξιέν. Ούτε αυτός έρχεται από τις παραλίες και δεν θα του πάρει χρόνο για να βρεθεί στο επίπεδο που είναι οι υπόλοιποι. Η ομάδα του ήταν πάντα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Τυνησίας. Είναι βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της πατρίδας του και αν μη τι άλλο πρόκειται για παίκτη από τον οποίο στον Πειραιά περιμένουν να βγάλει προσωπικότητα και δυναμισμό στο γήπεδο. Είναι στοιχεία που λείπουν από την άμυνα του Ολυμπιακού. Το μοναδικό ερωτηματικό και για τους δύο είναι πως θα παίξουν για πρώτη φορά μακριά από τις πατρίδες τους.

Επί της ουσίας εκείνο που περιμένουν στο μεγάλο λιμάνι είναι δύο πληθωρικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα ενισχύσουν την προσωπικότητα στον Ολυμπιακό.