Ολυμπιακός: Η άνοδος και το μέλλον του Λόπες

Η κουβέντα με τον Πέδρο Μαρτίνς που βοήθησε τον Ρόνι Λόπες να αλλάξει την εικόνα του στον Ολυμπιακό. Η συμβολή του Ερνάνι Γκόμες και το σενάριο της παραμονής του.

Ολυμπιακός: Η άνοδος και το μέλλον του Λόπες

Το τελευταίο διάστημα ο Ρόνι Λόπες έχει καταφέρει να γυρίσει για τα καλά το χαρτί και να είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος εξτρέμ συνεχίζει το σερί καλών εμφανίσεων και οδηγεί την ομάδα του Πειραιά σε νίκες. Ο 25χρονος ακραίος επιθετικός μετά το παιχνίδι με τον Άρη μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την παρουσία του στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Είπε ότι νιώθει καλά και σωματικά και ψυχολογικά. Και αυτή είναι η πραγματικότητα για τον Ρόνι Λόπες, που πράγματι το τελευταίο διάστημα έχει πάρει τα πάνω του, με τον Ερνάνι Γκόμες να κρύβεται πίσω από αυτήν τη μεγάλη αλλαγή.

Ο Πορτογάλος βλέπει τη δουλειά του να δικαιώνεται και να βρίσκει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τη δουλειά που έχει γίνει με τον Γκόμες στην αλλαγή του Λόπες, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο 51χρονος προπονητής τον πιστεύει πολύ και πάντα θεωρούσε πως είναι παίκτης που όταν ανεβάσει στροφές θα είναι πρωταγωνιστής. Έτσι είχε φροντίσει όταν τον έβλεπε να «ψάχνεται» να μιλήσει μαζί του και να του δώσει να καταλάβει πως είναι απαραίτητος και τον πιστεύει. Ο 25χρονος εξτρέμ αντιλήφθηκε πως πρέπει να δουλέψει και να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει ο προπονητής του.

Η εμπιστοσύνη του Μαρτίνς

Κάπως έτσι ξεκίνησε η μεγάλη αλλαγή του Ρόνι Λόπες και αυτήν τη στιγμή ο ίδιος αισθάνεται πολύ άνετα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Μετά το παιχνίδι με τον Άρη ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός μίλησε ακόμη και για το μέλλον του. Τα άφησε όλα ανοιχτά, όμως δεν έκρυψε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος με όσα βιώνει στον Ρέντη. Αυτό που ενδιαφέρει τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή είναι να μπορέσει να βρει ξανά τον καλό του εαυτό και να πιάσει τα στάνταρ της απόδοσης που ξέρει ότι μπορεί.
Όσον αφορά το θέμα του συμβολαίου του και της παραμονής του στο μεγάλο λιμάνι, δεν είναι κάτι τόσο απλό.

Εάν ο παίκτης συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις, τότε και στον Ολυμπιακό θα το σκεφτούν διαφορετικά το θέμα της παραμονής του Ρόνι. Βέβαια είναι πολύ νωρίς για να γίνει μία τέτοια κουβέντα για τον Πορτογάλο εξτρέμ. Το ξέρουν και στον Πειραιά ότι δεν είναι μία απλή περίπτωση. Πρόκειται για έναν παίκτη που κόστισε 25 εκατ. ευρώ στη Σεβίλλη και δεν θα είναι τόσο απλό να πει το «ναι» για να ρίξει τη ρήτρα κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ. Στην Ισπανία ακόμα και χθες γινόταν λόγος για το θέμα του Ρόνι Λόπες και ρίχνουν στο τραπέζι ένα νέο σενάριο το οποίο αφορά νέο δανεισμό. Το τι λένε, όμως, στην Ιβηρική δεν έχει σημασία, διότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση.

Δεν βιάζονται για το μέλλον του

Και στον Ρέντη αυτήν την περίοδο δεν ασχολούνται καθόλου με το μέλλον, αλλά με το παρόν που βρίσκει τον Λόπες σε εξαιρετική κατάσταση και πρωταγωνιστή στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ο κόουτς τού έχει δώσει σημαντικό ρόλο στους αγώνες, με τον 25χρονο ακραίο επιθετικό να έχει αναλάβει όλες τις στατικές φάσεις. Κάπως έτσι ήρθε και το γκολ του Παπέ Σισέ στην αναμέτρηση με τον Άρη. Εκτός αυτού, όμως, έχει και συγκεκριμένη οδηγία από τον κόουτς να συγκλίνει προς τα μέσα και με το αριστερό του πόδι να προσπαθεί να δημιουργήσει καταστάσεις. Στον αγώνα με τον Άρη το έκανε δύο φορές πολύ καλά. Τη μία έβγαλε την ασίστ στον Μασούρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ τη δεύτερη μπήκε στην περιοχή της ομάδας της Θεσσαλονίκης και λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ. Για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ανακούφιση το γεγονός ότι ο Λόπες έχει πάρει τα πάνω του αυτό το διάστημα, διότι μην ξεχνάμε πως θα χάσει και παίκτες λόγω του Κόπα Άφρικα.