Μπεναλουάν: «Αισθάνομαι σαν πατέρας στα αποδυτήρια του Άρη»

Ο Γιοάν Μπεναλουάν μίλησε για το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως στα αποδυτήρια της ομάδας της Θεσσαλονίκης αισθάνεται σαν πατέρας.

Μπεναλουάν: «Αισθάνομαι σαν πατέρας στα αποδυτήρια του Άρη»

Για το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Γιοάν Μπεναλουάν τονίζοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να παρουσιάσει το ίδιο καλό πρόσωπο με τα τελευταία νικηφόρα παιχνίδια. Ακόμη αναφέρθηκε και στον ρόλο του στους "κιτρινόμαυρους", ενώ αποκάλυψε τις συζητήσεις που είχε με τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Αναλυτικά Γιοάν Μπεναλουάν μίλησε:

Για το κλίμα στην ομάδα μετά τις τρεις σερί επιτυχίες την προηγούμενη εβδομάδα:

«Καμιά φορά είναι ίσως και καλό να έρχονται τέτοιες ήττες όπως αυτή με τον ΠΑΣ Γιάννινα, βέβαια όχι σε αυτή την έκταση, αλλά κάποιες ήττες βοηθούν ορισμένες φορές για να πατήσουμε και πάλι τα πόδια μας στη γη. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ήρθε η αντίδραση, βγάλαμε εγωισμό, δείξαμε τις δυνατότητές μας και κάναμε τρεις νίκες».

Για το αν υπάρχουν μυστικά για την αλλαγή του κλίματος:

«Ο μοναδικός τρόπος είναι η σκληρή δουλειά. Η συγκέντρωση, η προσήλωση στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό κάναμε. Σκύψαμε το κεφάλι, δουλέψαμε και έτσι θα συνεχίσουμε».

Για το πως προσεγγίζουν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τα σερί παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν:

«Δεν υπάρχει το πως περιμένω το παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε εκεί και να κερδίσουμε».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να κερδίσει:

«Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από αυτούς. Να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Έτσι μόνο θα κερδίσουμε».

Για τη φετινή σεζόν και τις ελάχιστες παρουσίες του και το πως τη βιώνει σε προσωπικό επίπεδο:

«Ο ρόλος μου στην ομάδα είναι συγκεκριμένος και ξεκάθαρος. Είμαι ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής αυτού του ρόστερ. Εγώ αυτό που κάνω είναι να δουλεύω κάθε μέρα και να δίνω το παράδειγμα σε όλα τα παιδιά. Να τους μεταδίδω τις εμπειρίες μου. Εγώ έχω μιλήσει και με τον πρόεδρο για τον ρόλο που έχω στον Άρη, θα έλεγα πως αισθάνομαι σαν «πατέρας» των αποδυτηρίων και προσπαθώ να είμαι δίπλα σε όλους ακόμα και τώρα που δεν παίζω. Θα συνεχίσω να το κάνω γιατί πιστεύω στην ομάδα και πως θα κάνουμε κάτι σημαντικό τα επόμενα χρόνια».

Για το αν νιώθει σαν θηρίο στο κλουβί που δεν αγωνίζεται: «Η ευκαιρία να παίξω θα έρθω. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Ο Άρης είναι πάνω απ’ όλους. Εξάλλου, έπαιξα στην αρχή της σεζόν κάποια παιχνίδια. Εγώ ξαναλέω έχω τον δικό μου ρόλο. Να είμαι δίπλα σε όλους, να τους προστατεύω, ο πρόεδρος αυτό περιμένει από μένα. Εγώ θέλω να μείνω για χρόνια εδώ, μου αρέσει ο σύλλογος και μακάρι να μείνω για πολλά χρόνια γιατί υπάρχει προοπτική η ομάδα να φτάσει στην κορυφή».