Προετοιμασία χωρίς χαφ και στόπερ! Ο Ολυμπιακός που «φωνάζει»

Ενίσχυση για τους «ερυθρόλευκους» σε δύο θέσεις που “πονάει” από το τέλος της περασμένης σεζόν, αλλά σε Ζέεφελντ, Γκενκ και Έρμελο πήγε με τους περσινούς συν δύο προσθήκες συμπληρωματικές (Μιράντα, Καμαρά).

Προετοιμασία χωρίς χαφ και στόπερ! Ο Ολυμπιακός που «φωνάζει»

Το πράγμα “φώναζε” από την ημέρα που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ενίσχυση, βάζοντας στη μηχανή του παίκτες με προσωπικότητα.

Δύο στόπερ και δύο χαφ ήταν ανάγκες επιτακτικές. Τι έχει συμβεί εώς τώρα; Στο Ζέεφελντ, το Γκενκ και το Έρμελο ενσωματώθηκαν παίκτες που υποτίθεται θα έχουν συμπληρωματικό ρόλο.

Ο Καμαρά ξεκίνησε από την Αυστρία, ο Μιράντα ενσωματώθηκε στο Βέλγιο. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έβγαλε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του χωρίς τον βασικό του στόπερ και τον βασικό του χαφ.

Ο Μιράντα προφανώς και δεν δείχνει ικανός να αποτελέσει τον ηγέτη της ερυθρόλευκης άμυνας. Ο Μαρτίνς είχε ποντάρει στον Σισέ και τελικά αυτή τη στιγμή ο πιο σταθερός αμυντικός του είναι ένας που είχε θεωρηθεί φευγάτος (Βούκοβιτς). Ο δε Σισέ δείχνει να βρίσκεται αλλού γι' αλλού το τελευταίο διάστημα, κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δείχνει πώς δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι!

Στα χαφ έρχεται ο Γουίλιαν Αράο για να αποτελέσει τον “εγκέφαλο” του Ολυμπιακού, ενώ στο πρόγραμμα είναι να αποκτηθεί ακόμη ένας! Ο Ρομαό έφυγε, επιστρατεύεται από τον Μαρτίνς ο Μπουχαλάκης που κάνει φιλότιμες προσπάθειες, αλλά στους Πειραιώτες απαιτούνται περισσότερα στοιχεία από τους μεσοαμυντικούς.

Ο Καμαρά από την πλευρά του δείχνει να είναι... μαραθωνοδρόμος, δεν φοβάται να ρίξει και μια κλοτσιά παραπάνω, όμως, υποτίθεται δεν ήρθε για βασικός, αλλά για να διεκδικήσει τη θέση του στην 18άδα και βλέπουμε για 11άδα. Ο Μαρτίνς έχει μείνει ευχαριστημένος από τον Καμαρά, αλλά το ξαναλέμε: Ο Ολυμπιακός μετά τον Αράο ψάχνει να πάρει ακόμη έναν χαφ ενδεκαδάτο.

Όσο για το τι έχουμε δει στα τελευταία φιλικά; Δεν γίναμε σοφότεροι ως προς τις “τρύπες” που έχει η ομάδα σε συγκεκριμένες θέσεις. Το πιο ανησυχητικό είναι η εικόνα που παρουσιάζει μόλις δέχεται ένα γκολ. Αυτό είναι που θα πρέπει να λύσει πρωτίστως ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς αυτό είναι θέμα ψυχολογίας και συγκέντρωσης. Προφανώς είναι και θέμα προσωπικότητας, αλλά ακόμη και δύο παίκτες πρώτης γραμμής να έρθουν, δεν σημαίνει ότι θα... μπολιάσουν με προσωπικότητα τους υπόλοιπους...