Άρης: Το πρώτο γκολ κρίνει τα παιχνίδια του

Ο Ολυμπιακός την ερχόμενη αγωνιστική παίζει με τον Άρη. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, μέχρι τώρα, σε όσα παιχνίδια σκοράρει πρώτη κερδίζει, ενώ σε όσα δέχεται πρώτη γκολ χάνει.

Άρης: Το πρώτο γκολ κρίνει τα παιχνίδια του

Ένα μοναδικό στατιστικό δεδομένο παρουσιάζει ο Άρης μετά από 12 αγώνες στο πρωτάθλημα. Σε όσα παιχνίδια σκοράρει πρώτος κερδίζει, σε όσα δέχεται πρώτος γκολ χάνει. Όχι μόνο δεν ανατρέπει σκορ, αλλά ούτε καν ισοφαρίζει παιχνίδι που σκοράρει πρώτος ο αντίπαλός του! Όπως και το αντίθετο, όχι μόνο δεν του ανατρέπουν σκορ, αλλά ούτε καν τον ισοφαρίζουν.

Φυσικά αναφερόμαστε σε τελικά σκορ, όχι σε προσωρινή ισοφάριση, που μάλιστα και τέτοια υπάρχει μόνο μία.

Ο Άρης λοιπόν σκόραρε πρώτος σε επτά παιχνίδια και τα κέρδισε όλα. Δέχτηκε γκολ πρώτος σε τρία παιχνίδια και τα έχασε όλα. Ενώ υπάρχουν και δύο ισοπαλίες, όπου όμως δεν είχαν γκολ, οπότε και δεν προηγήθηκε κάποια ομάδα.
Όλες οι άλλες ομάδες του πρωταθλήματος τουλάχιστον μία φορά έχουν χάσει βαθμούς σε αγώνες που προηγήθηκαν ή έχουν πάρει βαθμούς σε αγώνες που βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Η μοναδική περίπτωση που στη διάρκεια του αγώνα ο Άρης ισοφάρισε ή ισοφαρίστηκε είναι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Εκεί προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε προσωρινά, αλλά τελικά νίκησε. Στις νίκες του με Παναιτωλικό και Βόλο δέχτηκε γκολ, αλλά δεν έχασε την πρωτοπορία στο σκορ, αφού οι αντίπαλοι μόνο μείωσαν. Και στην ήττα του από την ΑΕΚ σκόραρε, αλλά αφού έχανε ήδη με δύο γκολ διαφορά.

Ο Άρης έχει να μην κερδίσει παιχνίδι που προηγήθηκε από τον περασμένο Μάιο, 1-1 με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, ενώ η τελευταία φορά που δεν έχασε αγώνα που βρέθηκε πίσω στο σκορ ήταν τον περασμένο Απρίλιο στη Λεωφόρο, όταν έχανε από τον Παναθηναϊκό 1-0, αλλά νίκησε με 2-1.

Από τις άλλες ομάδες ο ΠΑΣ Γιάννινα σε τρία παιχνίδια, που δέχτηκε πρώτος γκολ, κατάφερε να μην χάσει, ισοφαρίζοντάς τα. Στον αντίποδα ο Ατρόμητος σε τρία παιχνίδια που σκόραρε πρώτος δε νίκησε, αφού σε δύο ισοφαρίστηκε και ένα έχασε.

Πηγή: www.slgr.gr