Βιεϊρίνια: «Φταίμε όλοι με πρώτους τους παίκτες, μάλλον φοβάται τον ιό ο Ιβάν Σαββίδης»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για την κατάσταση αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Τον Ιβάν Σαββίδη, την επόμενη μέρα και τη θέση του αθλητικού διευθυντή.

Βιεϊρίνια: «Φταίμε όλοι με πρώτους τους παίκτες, μάλλον φοβάται τον ιό ο Ιβάν Σαββίδης»

Στη ραδιοφωνική εκπομπή των οπαδών του ΠΑΟΚ στο «Ok Radio» μίλησε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι θεωρεί ότι φταίει για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Το θέμα είναι ότι είμαστε μακριά από τον στόχο μας. Φταίμε όλοι, όποιος αγαπάει, όποιος πονάει για την ομάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν φταίει μόνο ένας, από τη στιγμή που δεν πετυχαίνουμε τους στόχους μας, φταίμε όλοι. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και πρώτοι εμείς γιατί δεν είναι εικόνα αυτή που έχουμε δείξει... Πρέπει να το αλλάξουμε και θα το αλλάξουμε 100%. Όλα μαζί με τις κακές εμφανίσεις δημιουργούν αυτό το κλίμα. Θα βγούμε από αυτή την κατάσταση, το υπόσχομαι εγώ. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε την εικόνα και τα αποτελέσματα».

Για τα νέα πρόσωπα στον ΠΑΟΚ: «Ξέρουν που έχουν έρθει, εγώ είχα πει ότι για εμένα, είναι καλό με τον Γκαρσία, αλλά και με τον Λουτσέσκου ότι είναι προπονητές που τους σέβονται οι παίκτες. Δεν είναι θέμα, ξέρουν που βρίσκονται και τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Δεν είναι ο κάθε χαρακτήρας το ίδιο, άλλοι δένονται περισσότερο με τον σύλλογο, κάποιοι άλλοι όχι».

Για την επικοινωνία του Ιβάν Σαββίδη με την ομάδα: «Αυτό που φαίνεται είναι ότι είναι καθαρά θέμα λόγω της πανδημίας, μάλλον φοβάται τον ιό, αλλά επικοινωνεί με όλη την ομάδα, κάθε ημέρα υπάρχει επικοινωνία. Είναι άλλο πράγμα να είσαι παρών και άλλο μέσω του skype, αλλά υπάρχει καθημερινά επικοινωνία, ξέρει την κατάσταση γιατί μιλάει καθημερινά μαζί μας».

Για τα θέματα που υπήρχαν στα αποδυτήρια: «Δεν ξέρω τι έχει βγει προς τα έξω. Δεν υπήρχε πρόβλημα. Τουλάχιστον από εμάς... Ξέρουμε τον Λουτσέσκου, ξέρουμε τον τρόπο του και δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να τα βρούμε μεταξύ μας, να είμαστε δεμένοι, να είμαστε μια οικογένεια. Ίσως αυτό να έχουμε χάσει λίγο, πρέπει να το βρούμε μεταξύ μας, πρέπει να δεθούμε περισσότερο, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει να καταλάβουν και οι καινούργιοι παίκτες ότι υπάρχουν απαιτήσεις».

Μιλώντας για τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι ότι εγώ ως αρχηγός και οι πιο παλιοί δεν έχουμε ενημερώσει τους καινούργιους, το ξέρουν, άλλος αντιδράει διαφορετικά στη πίεση. Υπάρχει η πίεση και το άγχος να κερδίσεις παιχνίδια και τίτλους, κάποιοι δεν μπορούν να αντιδράσουν σωστά. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που φταίμε. Εμείς πρέπει να τα αλλάξουμε αυτά, εγώ δεν ζητάω ευθύνες από κανέναν, εμείς φταίμε αυτό είναι ξεκάθαρο.

Δεν είναι δικαιολογία ότι δεν έχουμε τεχνικό διευθυντή, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αυτό προσπαθώ να περάσω και στα παιδιά, ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν μπορούμε να μένουμε στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον. Όποιος δεν μπορεί να αντέξει την πίεση, ας ζητήσει να φύγει, ας ζητήσει να γίνει κάτι. Αυτή η ομάδα έχει απαιτήσεις και αν δεν μπορείς να σηκώσεις αυτές τις απαιτήσεις, τι κάνεις εδώ;

Εγώ τους έχω πει ότι στον ΠΑΟΚ δεν ζητάμε να κερδίζεις κάθε ματς και να παίρνεις τίτλους, αλλά ο κόσμος ζητάει να ιδρώνεις την φανέλα, αυτό θέλουν όλοι στον ΠΑΟΚ».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Εγώ δεν είμαι στη διοίκηση, δεν θέλω να έχω σχέση με αυτό. Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να σκέφτομαι ποδοσφαιρικά. Είναι κάτι καινούργιο που δεν έχουμε τεχνικό διευθυντή. Είναι κάποιοι παίκτες που είναι καινούργιοι και λόγω της πανδημίας δεν έχουν γνωρίσει ακόμη τον πρόεδρο. Εγώ σαν αρχηγός παλεύω να είμαστε όλοι μαζί, αν φταίει ότι δεν έχουμε τεχνικό διευθυντή, αν δεν έχουμε τον έναν, τον άλλο, δεν το ξέρω, μπορεί να φταίει, μπορεί όχι αλλά ακόμη και έτσι εμείς πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας.

Αυτοί που είναι αδιάφοροι πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ δεν υπάρχει αδιαφορία, γιατί αν υπάρχει αδιαφορία κάτι κάνουμε λάθος. Πιστεύω ότι με ένα καλό αποτέλεσμα, με μια καλή εμφάνιση όλα μπορούν να αλλάξουν. Φυσικά στη διακοπή πρέπει να αλλάξουν και κάποια πράγματα, γιατί δεν φταίμε μόνο εμείς, φταίμε όλοι μαζί, πρέπει να κάτσουν αυτοί που αποφασίζουν να μιλήσουν μεταξύ τους, να δούνε τι φταίει και να το αλλάξουν».

Για το κλίμα εντός της ομάδας: «Δεν είστε μόνο εσείς τρελαμένοι, είμαστε και εμείς, δεν μπορώ να πω ότι είμαστε το ίδιο τρελαμένοι με εσάς, αλλά εγώ αγαπώ αυτή την ομάδα για τον τρόπο που ζείτε εσείς αυτή την ομάδα, γι' αυτό και εγώ προσπαθώ να την ζω έτσι. Ή θα νιώθεις ή δεν θα νιώθεις, μπορούμε να τα βάλουμε σε μια ζυγαριά. Την εποχή του Γκαρσία, του Μουσλίμοβιτς, του Σάντος δεν μπορείς να την συγκρίνεις, γι΄αυτό και την αγάπησε ο κόσμος, έβγαζε πάθος...

Αυτή τη στιγμή, δεν σηκώνεις κεφάλι, κατεβάζεις το κεφάλι, δουλεύεις, παλεύεις για να αρχίσεις σιγά-σιγά να σηκώνεις το κεφάλι».

Ρωτήθηκε για το αν θα το δούμε σύντομα σε πόστο αθλητικού διευθυντή: «Έκανα μ@λ@κία με το πόδι γι'αυτό είμαι έξω τώρα, νομίζω σε έναν χρόνο μπορεί να με δείτε σε άλλο πόστο. Να τελειώσω πρώτα και μετά να δούμε πώς θα κάνω την δουλειά, γιατί έχω τις γνωριμίες αλλά δεν είναι εύκολο...»