Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Το πήρε με Σάλιακα, έπιασε τον ΠΑΟΚ! (highlights)

Συνεχίζει την πορεία Ευρώπης ο ΠΑΣ Γιάννινα. Νίκησε στο Πανθεσσαλικό 1-0 την Λαμία με ωραίο γκολ του Σάλιακα και έφτασε στην τρίτη θέση τον ΠΑΟΚ! 

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Το πήρε με Σάλιακα, έπιασε τον ΠΑΟΚ! (highlights)

Παρένθεση ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα η ήττα από την ΑΕΚ και η επιστροφή στις νίκες ήρθε στο Πανθεσσαλικό επί της τυπικά γηπεδούχου Λαμίας με 1-0. Το χρυσό γκολ για τους ανώτερους Ηπειρώτες πέτυχε ο Μανώλης Σάλιακας στο 54' και με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ανέβηκε στην τρίτη θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ! Η Λαμία ήταν ανύπαρκτη επιθετικά και έχασε δίκαια, μένοντας πίσω στη βαθμολογία.

Πήγε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα ο ΠΑΣ με ευκαιρία του Μορέιρα στο 3', με τον φορ από την Γουινέα να είναι δίδυμο στην επίθεση με τον Περέα, καθώς ο Μιλιντσεάνου ήταν τραυματίας. Στο γνωστό 4-4-2 ο ΠΑΣ, με 4-2-3-1 η Λαμία, έχοντας τις απουσίες των Μανούσου, Καραμάνου μπροστά και του Τζανδάρη στα χαφ, είχε μοναδικό προωθημένο τον Τσούκαλο, αλλά επιθετικό σχήμα. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, με τον ΠΑΣ να περιμένει για κάποια κόντρα και τις φάσεις να λείπουν καθώς ανασταλτικά οι ομάδες λειτουργούσαν πολύ καλά, Στο 31' ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ πολύ ωραίο σουτ του Σνάιντερ στην καλύτερη φάση ενός πραγματικά πολύ μέτριου πρώτου μέρους. Με την Λαμία να μην απειλεί καθόλου (μηδέν τελικές) και τον ΠΑΣ να μη βρίσκει το γκολ στις αντεπιθέσεις.

Στο 51' ο Τάιρον είχε την πρώτη τελική της Λαμίας με το σουτ να φεύγει μακριά από την εστία, με το σκηνικό του ματς να μην αλλάζει στο ξεκίνημα της επανάληψης. Αλλά τον ΠΑΣ να βρίσκει το γκολ στο 54' με σκόρερ τον Μανώλη Σάλιακα που με δεξί μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γκαραβέλη, αξιοποιώντας το λάθος του Ρόμανιτς στη μεταβίβαση του Καραχάλιου. Στο 58' ο Μπρένερ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Προβυδάκη, αλλά νωρίτερα είχε κάνει ο ίδιος χέρι όπως υπέδειξε ο Παπαπέτρου και επιβεβαιώθηκε στο VAR. Ο Γρηγορίου έφερνε παίκτες από τον πάγκο για να μπορέσει να δημιουργήσει φάσεις, με τον ΠΑΣ να οπισθοχωρεί και να κλείνει περισσότερο τις γραμμές. Την ώρα που όλο και δυνάμωνε η βροχή και δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών. Τελευταία κίνηση από τον Γρηγορίου ήταν να αλλάξει τους μπακ του, ενώ ο Λώλης που είχε περάσει για τον ΠΑΣ είχε προσπάθεια στο 80', με τον Γκαραβέλη να εξουδετερώνει. Και στο 82' με άστοχο σουτ του Μορέιρα πάλι ο ΠΑΣ είχε τελική. Η Λαμία έφτασε στην περιοχή με κάποια στημένα, αλλά ο Λοντίγκιν ήταν σταθερός.

Μικρογραφία

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Σκόρερ: 54' Σάλιακας 0-1

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: 38' Τζανετόπουλος, 84' Σαραμαντάς -69' Καραχάλιος

Συνθέσεις

Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης (79' Σκόνδρας), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ (79' Σαραμαντάς), Μπεχαράνο, Γκέντσογλου, Νούνιες (60' Ελευθεριάδης), Τάιρον (66' Μανουσάκης), Τσούκαλος (60' Αραμπούλι), Ρόμανιτς

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (72' Λώλης), Σνάιντερ, Περέα (90' Λιάσος), Μορέιρα