ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0: Πήρε το ντέρμπι κι έμεινε στο κατόπι (-6) του Ολυμπιακού η «Ένωση» (Hls)!

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό χάρη σε κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 2' και παρέμεινε στο -6 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» που είχαν την μπάλα και τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες με κορυφαία το (διπλό) δοκάρι του Αϊτόρ!

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0: Πήρε το ντέρμπι κι έμεινε στο κατόπι (-6) του Ολυμπιακού η «Ένωση» (Hls)!

Επιστροφή στις νίκες και στο πρωτάθλημα (μετά το Κύπελλο με την Κηφισιά...) για την ΑΕΚ που ήταν η μεγάλη νικήτρια του αθηναϊκού ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Super League με τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με το μίνιμουμ σκορ.

Έτσι η «Ένωση» διατηρήθηκε στο -6 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό αφήνοντας τους «πράσινους» (που προέρχονταν από δύο νίκες συν του Κυπέλλου τριες) στο -9 από εκείνη...

Από τα αποδυτήρια προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι πως ως συνήθως μπήκαν δυναμικά:

Σέντρα («συστημένη») του Μοχαμάντι, με το δεξί, για τον προωθημένο Σιμάνσκι που με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο πλαινό του διχτυού του Μπρινιόλι!

Πέντε λεπτά μετά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού σταμάτησε σουτάρα του Λιβάι Γκαρσία εκτός περιοχής, αλλά κι απευθείας κόρνερ του Μάνταλου στην φάση που ακολούθησε, ενώ στο δεύτερο κατά σειρά κόρνερ κεφαλιά του Βράνιες πέρασε άουτ...

Κάπου εκεί ...εξατμίστηκε η επιθετικότητα των «κιτρινόμαυρων» που έδωσαν την μπάλα, αλλά και... δικαιώματα με τους «πράσινους» ν' ανεβάζουν ...στροφές προϊόντος του χρόνου

Ως το φινάλε του ημιχρόνου πάντως δεν απείλησαν ουσιαστικά, ενώ η «Ένωση» είχε μια τελική ακόμη με τον Αραούχο που προσπάθησε, ανεπιτυχώς να σκάψει πάνω από τον Μπρινιόλι.

Στην επανάληψη το ματς ξεκίνησε μια μια ακόμη ευκαιρία του Αργεντινού που ξανάδε το «στοπ» του Ιταλού και στο επόμενο λεπτό (48') οι πράσινοι άγγιξαν την ισοφάριση:

Ο Παλάσιος, μετά από σέντρα από δεξιά του Κώτσιρα σούταρε στην κίνηση ο Στάνκοβιτς παρότι την έχασε κατάφερε να την απομακρύνει, πριν περάσει ολόκληρη τη γραμμή, με τον Αϊτόρ να παίρνει το ριμπάουντ, αλλά με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα - με το γόνατο!- στο οριζόντιο δοκάρι (δις!) και εν συνεχεία άουτ!

Οι «πράσινοι» είχαν μια ακόμη ευκαιρία με τον Παλάσιος (57'), από διαγώνια πάσα του Χουάνκαρ, που παρότι είχε την επιλογή του Μακέντα προτίμησε να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η είσοδος του Τσούμπερ αντί του Γκαρσία είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει η μπάλα στα πράσινα δίχτυα για δεύτερη φορά, αλλά γκολ δεν μέτρησε αφού ο τροφοδότης του Αραούχο ήταν οφσάιντ, στην αρχή της φάσης,που καταλόγισε το VAR.

Ο Ελβετός μάλιστα είχε και δεύτερο ακυρωθέν γκολ στο 97', αφού η τεχνολογία διαπίστωσε ότι ήταν εκτεθειμένος μετά από «τυφλή» κεφαλιά του Σακχόφ...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

ΟΑΚΑ («Σπύρος Λούης»)

Σκόρερς:
2’ Σιμάνσκι

Διαιτητής: Μπόγκναρ (Ουγγαρία)

Κίτρινες κάρτες: Βράνιες, Σιμόες, Σιμάνσκι – Μαουρίσιο.

Κόκκινες κάρτες: -


ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης):
Στάνκοβιτς – Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι (65’ Σάκχοφ) – Γκαρσία (65’ Τσούμπερ), Μάνταλος (84΄ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ – Αραούχο. (93’ Χατζισαφί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) Μπρινιόλι – Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας – Μαουρίσιο (73’ Χατζηγιοβάνης), Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (84’ Αλεξανδρόπουλος) – Αϊτόρ (60’ Βιτάλ), Παλάσιος (73’ Καρλίτος), Μακέντα.