Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά και η διαφορά

Όταν ο Γιαν Εμβιλά είναι τόσο ολοκληρωτικός στο παιχνίδι του είναι ο χαφ που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Κι η διαφορά του Ολυμπιακού όλο και μεγαλώνει...

Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά και η διαφορά

Ο Γιαν Εμβιλά έκανε στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ το πιο πλήρες φετινό παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος θύμισε την περσινή παρουσία του, τότε που έβαζε γκολ, δημιουργούσε γκολ, γλίτωνε γκολ.

Στο «Γεντί Κουλέ» τα δημιούργησε για το πρόσωπο της βραδιάς, τον Παπέ Σισέ, αλλά δεν έκανε μόνον αυτό. Παραλίγο να γλιτώσει και το γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός έχοντας δύο αποκρούσεις πριν από το λάθος του Ρόνι Λόπες και το σουτ του Διαμαντή.

Ήταν παντού, από την αρχή μέχρι το τέλος. Μπροστά από τους στόπερ για την πρώτη μπάλα και την έναρξη των επιθέσεων. Μέσα στην αντίπαλη περιοχή για τις στατικές φάσεις. Έκανε σουτ που έφυγαν λίγο έξω, έκανε μακρινές διαγώνιες μεταβιβάσεις απόλυτης ακρίβειας στον Ρέαμπτσιουκ και στον Λαλά. Η εμφάνισή του ήταν συγκλονιστική, ηγετική.

Με τις παραστάσεις του, με τις ικανότητές του, με τις τοποθετήσεις του και πλέον με τις φυσικές δυνάμεις που έδειχναν να του λείπουν σε αρκετά ματς της φετινής σεζόν, ίσως και ως απόρροια της δικής του περιπέτειας με τον κορονοϊό, ο Εμβιλά αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες για όλη τη λειτουργία του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και των πλάνων του Πέδρο Μαρτίνς.

Είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα παιχνίδι. Σε αυτό με τον ΟΦΗ διαφοροποίησε την κατάσταση με τις σέντρες του στον Σισέ και με τη γενικότερη συνεισφορά του.

Τη διαφορά που στη χειρότερη περίπτωση θα διατηρήσει ο Ολυμπιακός ακόμη κι αν νικήσουν η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ τον Ιωνικό. Ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι απλό. Όπως απλό δεν είναι αυτό που έχει πετύχει η πειραϊκή ομάδα να είναι πάνω από τρία χρόνια αήττητη στις έδρες τις περιφέρειας του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτές που κατά κοινή ομολογία, όταν τις αλώνεις, δίνουν τίτλους...