Παπέ Σισέ σε γνωρίζουμε, τώρα τα φλας στο νέο πρόσωπο!

Ο Παπέ Σισέ είναι γνωστό ότι μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στις στατικές φάσεις και να ξεκλειδώσει άμυνες – μπετόν. Το μεγάλο κέρδος από το ματς του «Γεντί Κουλέ» (ξέχωρα από το τρίποντο) είναι ότι ο Ρόνι Λόπες έχει αρχίσει να παίρνει μπρος για τα καλά.

Παπέ Σισέ σε γνωρίζουμε, τώρα τα φλας στο νέο πρόσωπο!

Όταν ένας στόπερ «αγγίζει» το χατ τρικ, είναι απολύτως φυσιολογικό να πέφτουν τα περισσότερα βλέμματα πάνω του. Ο Παπέ Σισέ ζει το όνειρό του στον Ολυμπιακό. Αυτό που έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες θέλει τρομερά ψυχικά αποθέματα.

Από εκεί που είχε βρεθεί τέταρτος στόπερ πέρσι τέτοια εποχή και έφευγε τον Ιανουάριο για την Σεντ Ετιέν με το σκεπτικό ότι δύσκολα θα γυρνούσε πίσω, έχει φτάσει σε ένα σημείο να αποτελεί τον «βράχο» της ερυθρόλευκης άμυνας. Στο Ηράκλειο απλώς επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά.

Το μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό δεν ήταν ο Σισέ. Τον Σενεγαλέζο τον γνωρίζουμε πλέον τι μπορεί να προσφέρει. Ξέρουμε τα κουσούρια του, τα ατού του, τους τσαμπουκάδες του, την ορμή του, την τρέλα του, τον γνωρίζουμε απέξω κι ανακατωτά.

Το μεγάλο στοίχημα εξ αρχής ήταν ορισμένες από τις μεταγραφικές κινήσεις. Και μία εξ αυτών ήταν η περίπτωση του Ρόνι Λόπες. Ο Βραζιλιανοπορτογάλος επιθετικός έχει αρχίσει σιγά-σιγά να πατάει… γκάζι. Όλα όσα είδαμε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΟΦΗ, ήταν απλώς η βάση των όσων αναμένουμε να παρακολουθήσουμε στη συνέχεια.

Όποιος έβλεπε την Μονακό της σεζόν 2017-18, έτριβε τα μάτια του με έναν βραχύσωμο μεσοεπιθετικό που έκανε «πατσαβούρα» την μπάλα και έφτασε στο σημείο να βάζει γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Από το χεράκι είχε πάρει τους Μονεγάσκους και απειλούσε την κυρίαρχο του γαλλικού πρωταθλήματος, Παρί Σεν Ζερμέν.

Από τότε πέρασε διάφορες φουρτούνες και κακές σεζόν. Έχοντας πιάσει λιμάνι τον Αύγουστο και έχοντας περάσει περίπου ένα τρίμηνο δίχως να τον δούμε, είχε αρχίσει να προκαλεί ερωτηματικά το τι ακριβώς συμβαίνει με έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε ο Μαρτίνς σαν τρελός από το καλοκαίρι του 2020.

Ο Ρόνι δούλεψε. Κάλυψε το χαμένο έδαφος (σ.σ. είχε κάνει προετοιμασία της… πλάκας στην Σεβίλλη) και έχει αρχίσει να βγάζει στο χορτάρι ένα μέρος της ποιότητάς του. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από τον Ρόνι Λόπες της Μονακό και δεν γνωρίζουμε αν θα δούμε τον παίκτη που θαυμάζαμε στο Πριγκιπάτο.

Το βασικό ζητούμενο είναι έστω να τον πλησιάσει και τότε ο Ρόνι δεν πρόκειται να βγαίνει από την ενδεκάδα.

Πλέον, σε κάθε ματς θα έχουμε λίγο παραπάνω την προσοχή μας στον Λόπες, ο οποίος δικαιολογημένα θα τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα. Και για να είμαστε ρεαλιστές, το πιθανότερο είναι να μην τον δούμε την επόμενη σεζόν στο λιμάνι, αν και είναι πολύ νωρίς να γίνει τέτοιου είδους κουβέντα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έχει πολύ υψηλή οψιόν αγοράς που φτάνει σχεδόν στα 10 εκατομμύρια. Η Σεβίλλη τον έδωσε στον Ολυμπιακό για να κάνει ένα «restart» στην καριέρα του. Αν το κάνει, τότε οι Ανδαλουσιάνοι δύο δρόμους έχουν μπροστά τους να επιλεξουν. Είτε να τον κρατήσουν, είτε να τον μοσχοπουλήσουν με πάνω από 10 εκατομμύρια.

Μέχρι το καλοκαίρι, όμως, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτό που προέχει είναι να βελτιωθεί κι άλλο ο Ρόνι Λόπες για να ανέβει κι άλλο το επίπεδο των Πειραιωτών μεσοεπιθετικά. Αρκεί να συνεχίσει τη δουλειά που έριξε το προηγούμενο διάστημα για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μην μείνει στις «δάφνες» των τελευταίων καλών του εμφανίσεων.

Κι ίσως αν ήταν έτοιμος το προηγούμενο διάστημα, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός να ήταν το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο του Europa League και όχι η Άιντραχτ. Ο Ρόνι Λόπες που βλέπουμε τελευταία, έστω και σε αυτό το επίπεδο που δεν έχει πλησιάσει καν τον Ρόνι της Μονακό, δεν έχει καμία σχέση με τον Ονιεκούρου.