Super League: Δράση σε Περιστέρι, Βόλο και Κρήτη

Τρία παιχνίδια ανοίγουν την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Super League. Το ματς του Ολυμπιακού στην έδρα του ΟΦΗ συγκεντρώνει τα φώτα από το σημερινό πρόγραμμα

Super League: Δράση σε Περιστέρι, Βόλο και Κρήτη

Με τρία ιδιαίτερα ενδιαφέροντα παιχνίδια ξεκινά σήμερα η δράση στη Super League για τη 12η αγωνιστική. Εξ αυτών, η εκτός έδρας αποστολή του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ αναμφίβολα συγκεντρώνει τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων, καθώς πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο τεστ για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Η κρητική ομάδα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που μαρτυρούν και τα αποτελέσματά της.

Τηλεόραση: Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (4/12)

Για του λόγου το αληθές, ο ΟΦΗ προέρχεται από έξι σερί αγωνιστικές χωρίς ήττα, στις οποίες μετράει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, η μία εκ των οποίων στην έδρα του Παναθηναϊκού. Οι δε «ερυθρόλευκοι» μετρούν μεν έξι σερί νίκες, ωστόσο είναι εύλογα στα… κόκκινα από πλευράς κόπωσης και σε μια έδρα όπου δυσκολεύονται παραδοσιακά θα χρειαστεί να βγάλουν ένταση προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν το +6 που έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής από τη δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ.

Νωρίτερα την αρχή στη 12η μέρα των αγώνων κάνουν τα ματς σε Περιστέρι και Πανθεσσαλικό. Στο πρώτο αναμετρώνται οι ομάδες που βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης, εύλογα λοιπόν το διακύβευμα είναι τεράστιο, ακόμα και στην προοπτική ενδεχόμενης ισοβαθμίας.

Την ίδια ώρα, ο Βόλος υποδέχεται τον Παναιτωλικό, θέλοντας αυτή τη φορά να συνδυάσει την καλή εμφάνιση (έπαιξε πολύ καλά στα δύο συνεχόμενα ματς του με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αντίστοιχα, όμως δεν απέφυγε την ήττα) με νίκη. Στον αντίποδα, η ομάδα του Αγρινίου επίσης καίγεται για βαθμούς προκειμένου να αποκτήσει μια διαφορά σχετικής ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο (4/12)

Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης (17:15)

Βόλος - Παναιτωλικός (17:15)

ΟΦΗ - Ολυμπιακός (19:30)

Κυριακή (5/12)

Ιωνικός - ΠΑΟΚ (17:15)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (19:30)

Άρης - Αστέρας Τρίπολης (19:30)

Δευτέρα (6/12)

Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα (19:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

- Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

- Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

- Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

2. Από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ αφαιρούνται έξι (6) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος Super League-1 τρέχουσας περιόδου, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 6/2021 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ (υπ’ αριθμ. 29/2021 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ).