Κλάτενμπεργκ: «Πέναλτι στον Ολυμπιακό, ο αμυντικός σπρώχνει ξεκάθαρα τον αντίπαλό του» (vid)

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της αγωνιστικής, είπε για το ματς του Ολυμπιακού με τον Βόλο πως σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ του πρωταθλητή Ελλάδας, στη φάση όπου διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι. 

Κλάτενμπεργκ: «Πέναλτι στον Ολυμπιακό, ο αμυντικός σπρώχνει ξεκάθαρα τον αντίπαλό του» (vid)

Δεν υπάρχει διαιτητητικό λάθος στα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής της Superleague σύμφωνα με την ανάλυση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Για το πέναλτι που δόθηκε στους «Ζωσιμάδες» στον αγώνα του ΠΑΣ με την ΑΕΚ, ο Κλάτενμπεργκ ανέφερε: «H KEΔ συμφωνεί με την ομάδα διαιτητών για καταλογισμό πέναλτι καθώς ο αμυντικός κατά τη διεκδίκηση κλώτσησε το πόδι του επιτιθέμενου χωρίς να αγγίξει την μπάλα».

Για το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ κόντρα στον Ιωνικό: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι ένα πέναλτι, καθώς ο αμυντικός κατά τη διεκδίκηση πατάει το πόδι του αντιπάλου του χωρίς να αγγίζει την μπάλα. Επίσης στη διάρκεια της φάσης του πέναλτι υπήρχε πιθανό χέρι, η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό ήταν τυχαίο και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί».

Για το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού κόντρα στον Βόλο: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι είναι πέναλτι, καθώς ο αμυντικός σπρώχνει ξεκάθαρα τον αντίπαλό του από πίσω κατά τη διεκδίκηση, εμποδίζοντάς τον να φτάσει στην μπάλα».

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Παναιτωλικό: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι πέναλτι, καθώς ο επιθετικός βάζει το πόδι του στην μπάλα πριν ο αμυντικός κλωτσήσει το πόδι του επιθετικού»

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Για λόγους πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων, το οποίο υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Κ.Ε.Δ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Με τη συνδρομή του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση διαλόγων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του, δείτε την ανάλυση των φάσεων που έχουν επιλεγεί από την 11η αγωνιστική της Super League 1».