Ολυμπιακός: Σπεσιαλίστας Ελ Αραμπί και στα πέναλτι

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε βάλει πέρυσι 22 γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό χωρίς να εκτελεί πέναλτι. Φέτος τα βάζει παντού, ακόμη και με πεντάλεπτη καθυστέρηση όπως με τον Βόλο. Το μοναδικό χαμένο (με ΑΕΚ) και το πιο κρίσιμο (με Ερυθρό Αστέρα)...

Ολυμπιακός: Σπεσιαλίστας Ελ Αραμπί και στα πέναλτι

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν στην πρώτη διετία του στον Ολυμπιακό ο τρίτος εκτελεστής πέναλτι πίσω από τον Κώστα Φορτούνη και τον Ματιέ Βαλμπουενά. Είχε χρειαστεί να σουτάρει ένα πάρα πολύ κρίσιμο, αυτό που έδωσε την πρόκριση απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πρόπερσι στο Φάληρο. Και είχε χάσει ένα (το μοναδικό με τον Ολυμπιακό) στον τελικό με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό όταν νικήθηκε από τον Τσιντώτα και δεν είχε μεγαλώσει το προβάδισμα για την ομάδα του από το (νικητήριο τελικά) τέρμα του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς.

Φέτος τα έχει πάρει επ' ώμου, καθώς θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στην περσινή σεζόν βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 22 γκολ και μέσα στους κορυφαίους της Ευρώπης χωρίς να εκτελέσει ούτε ένα πέναλτι! Άλλωστε ο Ολυμπιακός δεν τα κέρδιζε και με...ευκολία.

Φέτος έχει 4 στα 4. Με την Λουντογκόρετς το κέρδισε ο ίδιος και το αξιοποίησε στο 2-2 του επαναληπτικού, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να εκτελέσει στην εξτρά διαδικασία καθώς είχε γίνει αλλαγή στο 106' από τον Χασάν που ήταν ο ένας εκ των δύο που αστόχησαν (ο άλλος ο Βαλμπουενά). Στην Φρανκφούρτη επίσης σκόραρε για την ισοφάριση, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε τελικά το ματς από την Άιντραχτ. Και στη Super League έδωσε τη νίκη στο Αγρίνιο από το κερδισμένο πέναλτι του Ματιέ που πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να δοθεί από τον VAR. Και με τον Βόλο άνοιξε το σκορ στο πιο δύσκολο απ' όλα, καθώς χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα λεπτά για την εκτέλεσή του. Και με «ψυχολογικό πόλεμο» εναντίον του.

Ο Γιουσέφ έφτασε φέτος τα δέκα γκολ και ετοιμάζεται για τα επόμενα, όπως φυσικά και για να ολοκληρωθεί αισίως η συζήτηση για το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα που έχει αγαπήσει ο ίδιος και τον έχει λατρέψει το κοινό της...