Τσουρέλας για Τούμπα: «Καλλιεργώ μέσα στις σκέψεις μου και το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αλλά και του Άρη, Απόστολος Τσουρέλας, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην Τούμπα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τσουρέλας για Τούμπα: «Καλλιεργώ μέσα στις σκέψεις μου και το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας»

Ο Απόστολος Τσουρέλας για μια δεκαετία έπαιξε στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια για δύο σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Άρη, ενώ έκλεισε την καριέρα του στον Ηρακλή.

Φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95,5 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και για όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας.

Αρχικά για την είσοδο των οπαδών, ανέφερε: «Είναι ένα φαινόμενο λυπηρό, το οποίο μας γυρίζει πίσω πολλά χρόνια. Είχαμε πιστέψει ότι αυτά δεν θα συμβούν ποτέ. Επίσης, δεν μπόρεσα να καταλάβω για ποιο λόγο μπήκαν στο γήπεδο. Επειδή χάσαμε από τον Άρη; Επειδή έχουν παράπονο από τον κ. Σαββίδη; Κανένας δεν ξέρει.

Στο τέλος υπήρξε ένταση και μεταξύ τους. Δεν μπόρεσα να καταλάβω το λόγο από εκεί που βρισκόμουν. Πρέπει να γνωρίζουν οι υπαίτιοι της βραδιάς ότι ο ΠΑΟΚ θα το πληρώσει στη διαδρομή. Θα είναι υπότροπος στη συνείδηση όλων.

Επίσης, θα δεχθεί έναν πόλεμο λάσπης και για πράγματα που δεν ευθύνεται, θα χρεωθεί πράγματα, στα οποία δεν έχει καμία σχέση, από τη συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων.

Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών».

Για το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι: «Οι δυνατότητες της ομάδας του ΠΑΟΚ είναι περιορισμένες, με ελλιπές ρόστερ. Και με ομάδα με ορισμένους παίκτες γερασμένους και κουρασμένους ποιοτικά. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ταβάνι, η πραγματικότητα είναι πως δεν μπορούσε να κερδίσει τον Άρη, οποίος το ήθελε πιο πολύ, ήταν πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί οι παίκτες του. Ήταν μια ταχύτητα πάνω από τον ΠΑΟΚ ο Άρης.

Τα παιχνίδια και ροή του πρωταθλήματος δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει τις δυνατότητες. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα κούρασης. Δεν υπάρχουν οι ανάλογοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να σηκώσουν το βάρος του πρωταθλητισμού. Καλώς η κακώς, και ας μην το θέλουν μερικοί, είμαστε ακόμα μέσα στο πρωτάθλημα, υπάρχει και η δεύτερη θέση.

Με το μέγιστο βαθμό υπεροψίας από τους υπεύθυνους, ότι και με αυτούς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Χωρίς να υπολογίζουν ότι και οι υπόλοιποι έχουν ενισχυθεί και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Με τη εικόνα την αγωνιστική πονάει το μυαλό μας και τα μάτια μας. Οι μόνες φορές που παίξαμε ήταν με την κάκιστη ΑΕΚ και λίγο με τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς, το θέλουμε δεν το θέλουμε αυτό θα συνεχιστεί.

Να πω κάτι και για τον Λουτσέσκου, δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά ως ομάδας δεν έχουμε κορμό. Ο Λύρατζης έχει να παίξει ένα χρόνο και μπήκε, να κάνει ένα λάθος να τον χάσουμε για πάντα. Έτσι θυμάμαι ότι έγινε και με τον Κίτσιου, σε ένα παιχνίδι με τον Άρη τον χάσαμε επειδή έκανε λάθος.

Πρέπει κάτι να γίνει, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, Ο ΠΑΟΚ όπως τον ξέραμε δεν υπάρχει, δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, θα έχουμε συνέχεια αναταράξεις. Τα όσα έγιναν από μια μερίδα του κόσμου στέλνουν την ομάδα πολύ πίσω, σε εποχές πέτρινες. Δεν ξέρω ποιον κυνηγούσαν.

Τον πρόεδρο;, Τον Λουτσέσκου; Τους παίκτες; Αν σκεφτούν και εκείνοι πιο ψύχραιμα σήμερα δεν θα ξέρουν το λόγο, αλλά καλλιεργώ μέσα στις σκέψεις μου και το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας. Το σίγουρο είναι πως δεν έπρεπε να συμβεί και θα το πληρώσει ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια».