Ολυμπιακός: Στην έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού οφείλεται η αστάθεια του Γκάρι Ροντρίγκες

Ο Γκάρι Ροντρίγκες μετά από καιρό βρέθηκε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού (κόντρα στον Βόλο), αλλά αντικαταστάθηκε άρον-άρον στο ημίχρονο λόγω... χαμηλής πτήσης.

Ολυμπιακός: Στην έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού οφείλεται η αστάθεια του Γκάρι Ροντρίγκες

Ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει δείξει στις προηγούμενες συμμετοχές του με ΠΑΟΚ και Ιωνικό ότι είναι ένας εξτρέμ με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπόλοιπους και κυρίως με μία εκρηκτικότητα στο παιχνίδι του που με μία του ενέργεια μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω σε ένα ματς.

Ο 31χρονος άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι είχε παίξει βασικός κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ιωνικό και είχε αφήσει τα διαπιστευτήριά του. Μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες και αφού πέρασε έναν μυικό τραυματισμό, αγωνίστηκε ξανά βασικός εναντίον του Βόλου.

Οι επιλογές του δεν ήταν καλές, είτε στην τελική πάσα, είτε στην τελική προσπάθεια. Δύο φορές βγήκε από τα δεξιά απέναντι στον Κλέιμαν και αντί να σουτάρει, προτίμησε να πασάρει αριστερά του σε Ρόνι Λόπες και Τικίνιο, δίχως ωστόσο να έχει ευτυχή κατάληξη η πάσα.

Σε γενικές γραμμές ακόμα και τα τρεξίματά του δεν θύμιζαν σε τίποτα τον Γκάρι που είχαμε δει με ΠΑΟΚ και Ιωνικό. Ο Πέδρο Μαρτίνς έσπευσε να τον αντικαταστήσει άρον-άρον στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ρίχνοντας στη μάχη τον σαφέστατα πιο έτοιμο απ’ όλες τις απόψεις Γιώργο Μασούρα.

Τί έφταιξε και ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε μία «χαμηλή πτήση» απέναντι στον Βόλο; Θεωρείται κάτι απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι μετά από 20 μέρες απραξίας, παρουσιάζει μία τέτοια μετάπτωση στην απόδοσή του. Αυτό που του λείπει για να σταθεροποιήσει τις εμφανίσεις του, δεν είναι τίποτε άλλο από αγωνιστικό ρυθμό.

Όμως, για να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό, χρήζει μίας ιδιαίτερης διαχείρισης. Μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν είχε βγάλει τραυματισμούς, τόσο στην Σαουδική Αραβία, όσο και στην Τουρκία. Και το ίδιο έχει συμβεί στην μικρή θητεία του στον Ολυμπιακό.

Αν δεν προκύψει κάποιος άλλος τραυματισμός, τότε ο χρόνος θα είναι σύμμαχος για τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος αποτελεί ένα από τα προσωπικά «στοιχήματα» του Πέδρο Μαρτίνς και είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να του δίνει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να έχει μία σταθερότητα στο χορτάρι. Υπάρχει πίστη στον Ρέντη ότι αν αποκτήσει ρυθμό, τότε είναι ικανός να κάνει πράγματα που δεν μπορεί να προσφέρει κανένας άλλος εξτρέμ του Ολυμπιακού. Το μείζον θέμα, όμως, είναι να μην ξαναβρεθεί στο ιατρικό δελτίο.