Ολυμπιακός: Καλώς τονε κι ας άργησε ο Ματιέ…

Ο Βαλμπουενά δεν θυμίζει φέτος σε τίποτα τον Βαλμπουενά της προηγούμενης διετίας, αλλά δεν παύει να παραμένει ένας ποδοσφαιριστής, που με μία του ενέργεια μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω σε ένα παιχνίδι. Όπως έκανε δηλαδή με τον Βόλο

Ολυμπιακός: Καλώς τονε κι ας άργησε ο Ματιέ…

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού για φέτος πανηγύρισε ο Ματιέ Βαλμπουενά με τον Βόλο. Και τι γκολ μάλιστα! Τη στιγμή που η μπάλα ζύγιζε 100 κιλά, την έστησε έξω από την περιοχή, ανέλαβε την ευθύνη του χτυπήματος φάουλ και με… χειρουργικό τρόπο την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κλέιμαν.

Φτάσαμε 28 Νοεμβρίου για να σπάσει το… ρόδι ο 37χρονος αστέρας, αλλά άξιζε τον κόπο. Και το λέμε αυτό, γιατί χάρισε τη νίκη σε ένα ματς που έδειχνε ότι πήγαινε να στραβώσει για τον Ολυμπιακό.

Ο Βόλος πήγε πολύ έξυπνα να εξουδετερώσει τους Πειραιώτες. Ενώ αρχικά έδωσε μία εντύπωση ότι θα χτυπούσε στα ίσα το ματς, από το 25’ κι έπειτα αναλώθηκε σε καθυστερήσεις και κόψιμο ρυθμού με συχνές εισόδους του ιατρικού τιμ για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες για χτυπήματα που δεν έμοιαζαν και τόσο σοβαρά.

Κάθε ομάδα χρησιμοποιεί ό,τι όπλο διαθέτει. Ο Βόλος βλέποντας ότι δύσκολα θα μπορούσε να κάνει το γνωστό του παιχνίδι με καλή κυκλοφορία της μπάλας, πήγε στο «Plan B», το οποίο έλεγε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και να κερδίζει χρόνο με καθυστερήσεις. Όταν φτάνει στο σημείο ο Κλέιμαν να δέχεται κίτρινη στο 30’ για καθυστέρηση, αντιλαμβάνεστε ποιο ήταν το σκεπτικό των φιλοξενούμενων από κάποιο σημείο και μετά.

Και πάλι όμως, κατά την άποψή μας όλα αυτά είναι θεμιτά και μέρος του παιχνιδιού. Αυτό που έχει σημασία για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν την ξαναπάτησε, όπως είχε συμβεί με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό. Δεν ήθελε και πολύ να γίνει η ζημιά, γιατί όταν ο Βόλος χάνει πέναλτι στο ξεκίνημα του ματς και ισοφαρίζει τελικά στο 88’, δινόταν η εντύπωση ότι οι «ερυθρόλευκοι» δύσκολα θα τα έβγαζαν εις πέρας. Άλλωστε, από το 55’ έως και τη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Ρέαμπτσιουκ, ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει μία φάση της προκοπής.

Κατά συνέπεια, εύλογα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος αν θα μπορούσε ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το 2-1.

Να λοιπόν που έφτανε και περίσσευε μια παλικαρίσια κεφαλιά που πήρε ο Ρέαμπτσιουκ (και το φάουλ) και εν συνεχεία το αριστούργημα του Βαλμπουενά στο 91’.

Εννοείται ότι το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας πάει στον Ρέαμπτσιουκ που κέρδισε το πέναλτι και το νικητήριο φάουλ χάρη στην επιμονή του. Από την άλλη, όμως, αυτό που έκανε ο Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε.