Ολυμπιακός: Να είχε κι άλλους σαν το παλικάρι, τον Ρέαμπτσιουκ

Ο απίθανος τύπος, ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, που έκρινε και το ματς του Ολυμπιακού με τον Βόλο και ο Μαρτίνς θα ήθελε να έχει κι άλλους σαν αυτόν.

Ολυμπιακός: Να είχε κι άλλους σαν το παλικάρι, τον Ρέαμπτσιουκ

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ποδοσφαιριστών, αλλά είναι δεδομένο πως ο κόσμος ότι κι αν γίνει με μία συγκεκριμένη ταυτίζεται. Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να μην ξεχειλίζουν από ποιότητα και να μην είναι "εμπορικοί", αλλά είναι αυτοί που ξέρεις ότι θα δώσουν και τη ψυχή τους στο γήπεδο.

Σε αυτήν λοιπόν ανήκει ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο αριστερός μπακ που προτίμησε πέρσι να αλλάξει τον χρόνο στο αεροπλάνο προκειμένου να ενσωματωθεί άμεσα στον Ολυμπιακό. Αυτός ο τύπος που έφτασε στη χώρα ματς τις πρώτες ώρες του 2021 ή για να είμαστε σωστοί τα πρώτα του λεπτά είναι αυτός που δεν βγαίνει από την ενδεκάδα.

Τα έχει… ακούσει κι αυτός όπως τόσοι και τόσοι στην Ελλάδα, διότι στη χώρα μας οι απαιτήσεις είναι μεγάλες λες και διοργανώνουμε την Premier League. Ο 23χρονος Ρέαμπτσιουκ δεν έχει πάρει τη φανέλα στο σπίτι του γιατί δεν υπάρχει άλλος μπακ, την έχει πάρει γιατί δεν υπάρχει άλλος παίκτης με τη δική του αυτοθυσία σε κάθε ματς.

Την Πέμπτη το βράδυ στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης με ό,τι ανάσα του είχε μείνει έκανε την κούρσα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Τικίνιο. Αυτός, που σύμφωνα με αρκετούς, δεν έχει καλή σέντρα έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη-πρόκριση μαζί με τον κολλητό του, τον Τικίνιο.

Μερικές ώρες αργότερα, με τον Βόλο, πάλι στο τέλος του ματς παίρνει το πέναλτι στο 85' και ο Ελ Αραμπί κάνει το 1-0. Στο 90'+1' δεν φοβάται να κοντραριστεί με τον Μπαρτόλο και τελικά κερδίζει το φάουλ για να κάνει το 2-1 ο Βαλμπουενά.

Αλήθεια δεν ξεχειλίζει από ποιότητα, αλλά ο Ρέαμπτσιουκ έχει στοιχεία που δεν τα βρίσκεις ούτε στον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Θα "σκοτωθεί" για μία μπάλα στο γήπεδο, θα παίξει με πρησμένο αστράγαλο με τον Ιωνικό, θα δεχτεί κλοτσιά στο κεφάλι γιατί δεν θα παρατήσει τη φάση. Τέτοιον παίκτη δεν βρίσκεις εύκολα και αν ρωτήσετε τον Μαρτίνς θα ήθελε να έχει άλλους δυο-τρεις σαν τον Ρέαμπτσιουκ.