ΟΦΗ-Ιωνικός 2-1: VAR-βάτη ...μπαλωθιά, στο 90', με πέναλτι του Λάμπρου και 4αδα οι Κρητικοί (Hls)!

Ένα πέναλτι του Λάζαρου Λάμπρου, στο 90', που καταλογίστηκε με τη χρήση του VAR έδωσε τη νίκη 2-1 στον ΟΦΗ κόντρα στον αξιόμαχο Ιωνικό, σε ένα ισορροπημένο ματς, κι έφερε τους Ηρακλειώτες στην 4αδα της βαθμολογίας.

ΟΦΗ-Ιωνικός 2-1: VAR-βάτη ...μπαλωθιά, στο 90', με πέναλτι του Λάμπρου και 4αδα οι Κρητικοί (Hls)!

Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα τελευταία ματς πέτυχε ο (αήττητος πέντε αγωνιστικές) ΟΦΗ επικρατώντας του Ιωνικού με 2-1.

Αποτέλεσμα που τον έφερε 4ο στη βαθμολογία.

Το ματς ήταν ισορροπημένο και κρίθηκε στο 90' με πέναλτι του Λάζαρου Λάμπρου (1ο του τέρμα) το οποίο καταλογίστηκε μετά από χρήση του VAR σε μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι στον Γιάννου.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και τον Χουτεσιώτη να νικά σε τετ α τετ τον Φαν Ντάινεν (5'), αλλά προϊόντος του χρόνου οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά, πιέζοντας «ψηλά», πήραν τα ηνία του ματς απειλώντας.

Ωστόσο τα σουτ των Άοσμαν και Μάναλη απέκρουσε ο Επασί κι έτσι, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ με τρομερό σουτ του Γκαγιέγκος εκτός περιοχής (43').

Το πρώτο του γκολ ο Χιλιανός το αφιέρωσε στην εγκυμονούσα σύντροφο του.

Απτόητη η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ισοφάρισε γρήγορα στην επανάληψη (48') μ' ένα εξίσου ωραίο γκολ του Άοσμαν που έχει πετύχει τα μισά από τα 8 γκολ, στο πρωτάθλημα, των Νικαιωτών!

Που και στην επανάληψη είχαν τις καλύτερες φάσεις αλλά το γκολ το βρήκε η ομάδα του Νιόπλια χάρη στην.. τεχνολογία υποχρεώνοντας την αντίπαλο της σε 4η αγωνιστική μακριά από την επιτυχία (2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες)

Έτσι η παράδοση που θέλει, για 16 ματς με τον ΟΦΗ γηπεδούχο, τις δύο ομάδες να μην γνωρίζουν την ισοπαλία διατηρήθηκε...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΦΗ - ΙΩΝΙΚΟΣ 2-1

«Θ. Βαρδινογιάννης», Ηράκλειο.

Σκόρερς: 43’ Γκαγιέγκος, 90’ πεν. Λάμπρου – 48’ Άοσμαν.

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών).

Κίτρινες κάρτες: Φαν Ντάινεν, Μεγιάδο – Σάντσες, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Μάναλης.

Κόκκινες κάρτες: -

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί – Μαρινάκης (76’ Καμάου), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης - Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν (58’ Πασαλίδης) – Τοράλ (76’ Τσιλιανίδης), Φαν Ντάινεν (58’ Γιάννου), Λάμπρου (91’ Ναμπί).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας (93’ Καμπράλ), Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (92’ Ματσούκας), Βαλεριάνος – Άοσμαν (81’ Βαφέας), Ντάλσιο, Κιάκος (72’ Κάνιας) - Λένις, Μάναλης.