Η άνοδος του Λαλά και η δεξιά πλευρά «φωτιά»

Ο Κένι Λαλά έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις κάνοντας κόντρα στην ΑΕΚ το καλύτερο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τα μυστικά της αγωνιστικής του ανόδου.

Η άνοδος του Λαλά και η δεξιά πλευρά «φωτιά»

Το σερί των καλών εμφανίσεων συνέχισε ο Κένι Λαλά και στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Γάλλος μπακ που έχει ακούσει πολλά και ειδικά φέτος η πίεση ήταν μεγάλη έχει καταφέρει και έχει αλλάξει τη μοίρα του. Έχει μία σειρά αγώνων που παίζει σε υψηλό επίπεδο και δείχνει πως έχει γυρίσει το χαρτί.

Ο Λαλά άρχισε να εμφανίζεται στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και σιγά-σιγά έβρισκε τα πατήματα του. Αρκετοί ήταν εκείνοι που επέμεναν στον Ρέντη ότι ο Λαλά είναι παίκτης που σύντομα θα δείξει την αξία του.

Ο 30χρονος Γάλλος έκανε τα καλύτερα του παιχνίδια παίζοντας με τον Γκάρι Ροντρίγκες στην πλευρά, αλλά σε εκείνα τα ματς γέμισε αυτοπεποίθηση και άρχισε να πατάει καλύτερα στα πόδια του. Ο Λαλά με την ΑΕΚ έκανε την καλύτερη του εμφάνιση έχοντας μπροστά του τον Μασούρα και όχι τον Γκάρι.

Και το σημαντικό είναι πως οι δυο τους έχουν κάνει ένα τέλειο τακτικά ματς. Στη φάση του 1-2 Μασούρας και Λαλά τα έχουν κάνει όλα άψογα προκειμένου να βρεθεί ο κενός χώρος και να βγει η μπαλιά στον Ελ Αραμπί. Και δεν είναι μόνο αυτή η φάση. Υπάρχει ένα ακόμα φάουλ που εκτελεί πολύ έξυπνα ο Μασούρας για τον Λαλά και εκείνος έπιασε το σουτ με τον Στάνκοβιτς να βγάζει σε κόρνερ.

Σε αυτά τα ματς που ο Γάλλος έχει πάρει τα πάνω του είναι η δεύτερη φορά που φτάνει κοντά στο γκολ. Το είχε αγγίξει και στο ματς με τον Ιωνικό, αλλά είχε σταθεί άτυχος. Βγάζει επιθετικότητα ο 30χρονος άσος που διανύει την καλύτερη του περίοδο στον Ολυμπιακό.

Και σε όλο αυτό έχει παίξει φυσικά σημαντικό ρόλο ο Πέδρο Μαρτίνς που του έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη του, ενώ και οι Καρεμπέ, Μοντέστο είναι άνθρωποι που τον έχουν στηρίξει.