Όταν παίζει ως πρωταθλητής… 

Όταν οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσιάζονται ως πρωταθλητές, δεν έχουν αντίπαλο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Όταν παίζει ως πρωταθλητής… 

Για μια ακόμη φορά έκανε στο ΟΑΚΑ ό,τι ήθελε ο Ολυμπιακός και έκανε πέρασμα τίτλου απέναντι σε μια ομάδα, την ΑΕΚ, που έχει ξεκάθαρες βλέψεις για το πρωτάθλημα. Όμως, όταν οι πρωταθλητές παρουσιάζονται ως πρωταθλητές, δεν έχουν αντίπαλο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός χάρη στα άκρα του στάθηκε αρκετά καλά, αν και στη μεσαία γραμμή ο Εμβιλά προσπαθούσε να καλύψει και τον Μαντί Καμαρά που ακόμη δεν είναι ο περσινός Μαντί. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκαν από τα πολλά φάουλ γύρω από τη μεγάλη τους περιοχή κι αν δεν έκανε καθυστερημένη έξοδο ο Βατσλίκ θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά.

Στο ίδιο διάστημα η ΑΕΚ, περισσότερο με τον Μάνταλο και λιγότερο με τον Τσούμπερ, προσπαθούσε με πολλές σέντρες και γεμίσματα από στημένες μπάλες να απειλήσει, έχοντας σε ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό… απόντα τον Λιβάι Γκαρσία, τον οποίο έβγαλε εκτός αγώνα ο Ρέαμπτσιουκ

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός έκλεισε τους χώρους και η ΑΕΚ είχε μόλις μια φάση για γκολ, αλλά ο Βατσλίκ εξιλεώθηκε για το λάθος του στο 1-1 και έσωσε το σουτ του Άμραμπατ. Ο Ολυμπιακός στο ίδιο διάστημα μπορούσε στις αντεπιθέσεις του να κάνει ό,τι και πέρσι στο ίδιο γήπεδο. Να φτάσει σε ένα ακόμη 1-5.

Με τη διπλή ευκαιρία και το δοκάρι του Καμαρά, αντί να γίνει το 1-4, έγινε το 2-3.

Όμως από κει και ύστερα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μισή ευκαιρία για ισοφάριση και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής και αήττητος για δωδέκατο σερί ματς κόντρα στην ΑΕΚ, που θέλει αλλά δεν μπορεί.

Απογοήτευσαν πάλι Γκαρσία, Τσούμπερ και μόνο ο Μάνταλος και ο Άμραμπατ στο β’ ημίχρονο προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι.