Ολυμπιακός: Ήταν ψυχρός και κυνικός και πέρασε από το ΟΑΚΑ

Τα τρία ψυχρά γκολ του Ολυμπιακού προϊόν της δουλειάς που έχει γίνει τις προηγούμενες ημέρες στον Ρέντη και η άνεση στο φετινό πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός: Ήταν ψυχρός και κυνικός και πέρασε από το ΟΑΚΑ

Παρά το 2-2 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην ΑΕΚ υπήρχε ένα ενθουσιασμός για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και μία αποφασιστικότητα να πάρει τη νίκη. Ο κόσμος της το πίστεψε και γενικά υπήρχε μία αύρα στους "κιτρινόμαυρους" ότι θα έπιαναν την ομάδα του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο έδειξε με τον πιο ψυχρό τρόπο ότι ξέρει να παίρνει αυτά τα παιχνίδια. Έχει τον τρόπο αυτή η ομάδα να κάνει μεγάλες νίκες όταν η ΑΕΚ από το ξεκίνημα της σεζόν ακόμα ψάχνει μία τέτοια. Οι Πειραιώτες είχαν μελετήσει τα πάντα και σε αυτό το παιχνίδι φάνηκε η εξαιρετική δουλειά που έγινε στον Ρέντη απ' όλους και φυσικά την εκτέλεσαν άψογα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Έχει κάνει πολύ καλύτερα παιχνίδια στο Μαρούσι η ομάδα του Πειραιά, όμως, αυτή τη φορά ήξερε πως θα πάρει αυτό που ήθελε και πως θα φύγει με τη νίκη. Ήξερε τα προβλήματα που έχει στα στημένα η ΑΕΚ, τα δούλεψε και μας το έδειξε αυτό από το 1ο λεπτό με το γκολ του Αγκιμπού. Στην πρώτη φάση του αγώνα και δεν υπάρχει ένας παίκτης της ΑΕΚ να μαρκάρει τον Αφρικανό που στέκεται στο ύψος της περιοχής.

Στο δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός ξέρει ότι η ΑΕΚ θα βγει μπροστά να πιέσει και να κλέψει μπάλες, αλλά θα καθυστερήσει να γυρίσει στην άμυνα. Έτσι οι Πειραιώτες βρήκαν τον κενό χώρο με τον Μασούρα να έχει κατέβει στην άμυνα, τον Λαλά να έχει βγει μπροστά και να κάνει την μπαλιά στον Ελ Αραμπί, ο οποίος κάνει την κίνηση περιμένοντας την πάσα. Ένα γκολ για σεμινάριο.

Ακόμα πιο ψυχρό είναι το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Αγκιμπού πάει στα άκρα στο 68' για να μπει ο Μπουχαλάκης στο παιχνίδι. Ο Αφρικανός που είναι εξαιρετικός στην πίεση, δημιουργεί για πρώτη φορά πρόβλημα στον Μοχαμάντι και εκείνος κάνει το λάθος γύρισμα. Ο Ελ Αραμπί είναι πάντα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, αλλά λόγω της δουλειάς που έχει γίνει περίμενε μία τέτοια φάση και γι' αυτό έχει ενεργήσει πολύ φυσιολογικά.

Εκνευριστικά κυνικός ήταν ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ χωρίς να κάνει το σούπερ ματς, αλλά εκτελώντας κατά γράμμα τις οδηγίες που είχαν δοθεί στον Ρέντη τις προηγούμενες ημέρες. Πήρε το ματς από την ΑΕΚ και απέδειξε τη διαφορά ποιότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες και πως αυτό το πρωτάθλημα δύσκολα θα φύγει από τα χέρια του. Και όλα αυτά, ενώ η ομάδα του Πειραιά δεν είναι το περσινό ή προπέρσινο φόβητρο.