Την Τρίτη η απόφαση

Εκδικάστηκε το μεσημέρι η έφεση του Ολυμπιακού για την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών.

Την Τρίτη η απόφαση

Το μεσημέρι της Παρασκευής εκδικάστηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. Οι Πειραιώτες πήραν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη στις 13:00 προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει γνωστή και η οριστική απόφαση για την τύχη της έφεσης.

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τους νομικούς Αργύρη Λίβα και Βασίλη Δημακόπουλο, ενώ το παρών έδωσαν και οι Κώστας Καραπαπάς, Κούλης Δουρέκας. Πρώτα απ’ όλα τον λόγο πήρε ο Βασίλης Δημακόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Η ευθύνη της εντός έδρας ΠΑΕ περιορίζεται μόνο εφόσον υπάρχει υπαίτια συμπεριφορά» ξεκίνησε ο κ. Δημακόπουλος. Και πρόσθεσε: «Η ΠΑΕ παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το αγώνα έκανε ότι έπρεπε για να μην παραλείψει κάτι. Οι ποινές είναι δυσανάλογες και θα πρέπει να περιοριστούν σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας».

Λίβας: «Διαμαρτυρήθηκαν στους δικούς μας παίκτες»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αργύρης Λίβας, ο οποίος είπε: «Όσον αφορά τα περιστατικά που μας καταλογίζονται, έχει καταλήξει η ΕΠΟ στο συμπέρασμα ότι η καύση κάποιον κασκόλ, μας τιμωρεί με την παράγραφο β. Δεν προβλέπεται πουθενά αντίστοιχη ποινή. Δεν υπάρχει κάποια κλοπή πανό. Τα προμηθεύτηκαν και για εμπαιγμό, πραγματικά τα έκαψαν. Δεν υπάρχει όμως φθορά ξένης περιουσίας.

Τα συγκεκριμένα άτομα που έκαναν τα επεισόδια, δεν εισήλθαν για να επιτεθούν ή για να κάνουν φθορά. Οι φίλαθλοι μπήκαν και διαμαρτυρήθηκαν στους δικούς μας παίκτες. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν αποχωρήσει. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι μπήκαν για να επιτεθούν στους παίκτες της ΑΕΚ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο. Δεν επιτέθηκαν εναντίον οποιουδήποτε αξιωματούχου αγώνα, παρά μόνο στο τέλος έγιναν κάποιες μικρές αψιμαχίες. Δεν μπήκαν για να επιτεθούν, περπατούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Αν δεν εφαρμοστεί εδώ η αρχή της αναλογικότητας, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Είχαμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θα σας παρακαλούσα, για προθεσμία για υπόμνημα, την ποινή της έδρας την έχουμε εκτίσει».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, Δημήτρης Σκουτέρης από την πλευρά του είπε: «Προς γνώσιν για το πως αποφασίζουμε, πηγαίνουμε στα γήπεδα, και βλέπουμε τι γίνεται».