ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Οι πληροφορίες που έφτασαν στον Ρέντη από τα άδυτα των Σπάτων

Το πρώτο τέταρτο πίεσης που θα επιδιώξει να ασκήσει η ΑΕΚ και η τακτική του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ (21/11, 19.30). 

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Οι πληροφορίες που έφτασαν στον Ρέντη από τα άδυτα των Σπάτων

Τι έδειξε ο Αργύρης Γιαννίκης με τον ΠΑΣ την περασμένη χρονιά απέναντι στους «μεγάλους»; Ότι βρίσκει τον τρόπο να προηγείται η ομάδα του, να ανοίγει εκείνη πρώτη το σκορ και μετά ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός να τρέχουν να φέρουν τούμπα την κατάσταση.

Πάνω-κάτω αυτό αναμένεται να επιδιώξει και ως προπονητής του «Δικεφάλου» απέναντι στον Ολυμπιακό. Να αιφνιδιάσει ξανά και να επιδιώξει ένα γκολ στο πρώτο τέταρτο - εικοσάλεπτο.

Αυτό που πιστεύουν στον Ρέντη είναι ότι ο Γιαννίκης θα παρουσιάσει μία ομάδα που θα κοιτάξει να πιέσει τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα. Εκεί λοιπόν, ο Μαρτίνς περιμένει από τους Εμβιλά, Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά να κάνουν τη δουλειά τους και να έχουν τα απαιτούμενα τρεξίματα. Και κυρίως να κλέψουν μπάλες.

Όπως επίσης περιμένει και από τους Μασούρα και Γκάρι να δώσουν τις ανάλογες βοήθειες σε Λαλά και Ρέαμπτσιουκ, καθώς οι πληροφορίες που έρχονται από τα Σπάτα αναφέρουν ότι ο Γιαννίκης θέλει να χτυπήσει στο ξεκίνημα από παντού.

Τα... ραντάρ του Ρέντη λοιπόν έχουν πιάσει ότι η ΑΕΚ θα κοιτάξει στο πρώτο τέταρτο ή 20λεπτο να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και να τον πιέσει ψηλά. Αν συμβεί αυτό, τότε η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί ευάλωτη ανασταλτικά. Την έχει πατήσει άλλωστε αρκετές φορές φέτος και το πρόβλημα με τον Γιαννίκη δεν έχει διορθωθεί. Αν ανεβάσει τις γραμμές της ΑΕΚ ο Γιαννίκης, αυτομάτως ρισκάρει πίσω.

Αυτό λοιπόν θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, αν και εφόσον βέβαια το παιχνίδι πάει στα... μέτρα της «Ένωσης» και οι γηπεδούχοι έχουν την κατοχή.

Και το λέμε αυτό, γιατί η ξεκάθαρη εντολή του Μαρτίνς δεν είναι να περιμένει την ΑΕΚ στο μισό γήπεδο ή να της δώσει χώρο. Μπορεί ο Γιαννίκης να θέλει να πιέσει ψηλά και να έχει την κατοχή στο ξεκίνημα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τη βραδιά που θα βρεθούν οι Πειραιώτες και αν θα επιτρέψουν στην ΑΕΚ να έχει την μπάλα στα πόδια της.

Όπως και να ‘χει, στον Ρέντη είναι προετοιμασμένοι ότι θα βρουν απέναντί τους μια ομάδα που θα έχει ως στόχο να τον αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα του ματς. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του Ολυμπιακού αν θα μείνει αμέτοχος σε αυτό το πλάνο της ΑΕΚ ή θα επιβάλει τον δικό του ρυθμό, κάνοντας σμπαράλια όλα τα σχέδια του Αργύρη Γιαννίκη.