Ιωνικός-Αστέρας Τρίπολης 1-1: Πρώτη τους συνάντηση στην ιστορία με... ισοπαλία (highlights)

Το πρώτο ματς Ιωνικού-Αστέρα Τρίπολης στο ελληνικό ποδόσφαιρο έληξε ισόπαλο (1-1). Και δικαίως. Τα γκολ οι Τουράμ (14') και Τιλίκα 29'. Θλάση ο σκόρερ των γηπεδούχων, εξαιρετικός Χουτεσιώτης.

Ιωνικός-Αστέρας Τρίπολης 1-1: Πρώτη τους συνάντηση στην ιστορία με... ισοπαλία (highlights)

Στην πρώτη επίσημη συνάντηση στην ιστορία τους Ιωνικός και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, σε ένα ματς με καλό ρυθμό και εναλλαγές πρωτοβουλίας. Με τον Αστέρα να έχει τις περισσότερες φάσεις, αλλά να πέφτει πάνω στον έξοχο Χουτεσιώτη που ειδικά προς το τέλος έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις. Με τον Ιωνικό να στέκεται άτυχος λόγω του τραυματισμού του Τουράμ, ο οποίος έβαλε το γκολ και ήταν ο πιο επικίνδυνος μέχρι να αποχωρήσει. Ενώ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν στόχο με την εξαιρετική εκτέλεση φαουλ του Τιλίκα, ενώ μπροστά φάνηκε ξανά η απουσία του Μπαράλες.

Με 4-2-3-1 άρχισαν και οι δύο προπονητές, ο Δημήτρης Σπανός και ο Μίλαν Ράσταβατς, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν το γκολ στο 14' με την κεφαλιά του Ροτζέριο Τουράμ στη γωνία του Τσιφτσή, έπειτα από την πολύ ωραία σέντρα του Λένις. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει δίχως ευκαιρίες, αλλά από στατική φάση, στο 29', βρήκε την ισοφάριση με το εξαιρετικά εκτελεσμένο φάουλ του Λέο Τιλίκα. Με τον Ιωνικό εκτός από το προβάδισμα να χάνει και τον Τουράμ με θλάση λίγο αργότερα. Με τον Σπανό να βάζει εξτρέμ τον Ματσούκα και σέντερ φορ τον Λένις που έμοιαζε «έξω από τα νερά του» στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αστέρας προσπάθησε να κάνει γρήγορα την ανατροπή, όμως δεν είχε κάποια μεγάλη φάση έως τη λήξη του ημιχρόνου.

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης ο Μάναλης πήρε τη θέση του Καμπράλ για να επιστρέψει ο Λένις στα πλάγια και να μπορέσει ο Ιωνικός να γίνει περισσότερο επικίνδυνος μπροστά. Το ματς δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με τον Αστέρα να έχει κάποιες καλές στιγμές με Άλβαρες και Σόνι, με τον τελευταίο να αποσύρεται λόγω τραυματισμού στο 63'. Ο Ιωνικός είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Άοσμαν στο 78' καθώς ο Σύρος αστόχησε μετά την μπαλιά του Ντάλσιο, ενώ στο επόμενο λεπτό σούταρε με τον Τσιφτσή να αποκρούει δύσκολα. Τρομερή ευκαιρία στο 85' για τον Αστέρα σε αντεπίθεση του Σίτο που νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Χουτεσιώτη και στη συνέχεια ο Καστάνιο κόπηκε. Ενώ ο Χουτεσιώτης στο 89' πάλι βγήκε σωτήρια και έδιωξε προ του Κρεσπί. Όπως και στις καθυστερήσεις σε πλασέ του Γκαρθία. Τελευταία φάση μια κεφαλιά του Ιγκλέσιας εκτός εστίας μετά από κόρνερ.

Μικρογραφία

Ιωνικός-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Γήπεδο: Δημοτικό Νεάπολης

Σκόρερ: 14' Τουράμ (κεφαλιά) 1-0, 29' Τιλίκα (φάουλ) 1-1

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: 32' Τσιγκρίνσκι, 34' Ριέρα, 63' Ρομαό, 70' Καστάνιο, 75' Ματσούκας, 88' Σίτο, 88' Μύγας

Συνθέσεις

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Λένις (91' Κιάκος), Ντάλσιο, Άοσμαν, Γκοτσούλιας, Καμπράλ (55' Μάναλης), Τουράμ (33' λ.τ. Ματσούκας).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα (77' Γκαρθία), Καστάνιος, Ατιένθα, Άλβαρες, Βαλιέντε, Τιλίκα, Σίτο, Ριέρα (77' Ιγκλέσιας), Σόνι (63' Κρεσπί), Μπενίτο.