Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 0-5: Μαγική ηπειρώτικη βραδιά, αποκαρδιωτικοί οι Θεσσαλονικείς (highlights)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα διέσυρε τον Άρη μέσα στο «σπίτι» του (5-0), παίζοντας πανέξυπνα σε όλο το 90λεπτο και εγκλωβίζοντας όλα τα επιθετικά ατού των «κιτρίνων». Αποκαρδιωτική η εικόνα των γηπεδούχων!

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 0-5: Μαγική ηπειρώτικη βραδιά, αποκαρδιωτικοί οι Θεσσαλονικείς (highlights)

Η αποψινή βραδιά θα είναι μία βραδιά που δύσκολα θα ξεχάσουν οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ηπειρωτική ομάδα έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης», καταφέρνοντας με έναν μαγικό τρόπο να υπνωτίσει τον Άρη, να... ξεχαρβαλώσει όλα τα επιθετικά του ατού και να πάρει μία εντυπωσιακή νίκη με 5-0. Η δε εικόνα των γηπεδούχων ήταν επιεικώς... αποκαρδιωτική!

Νωρίς-νωρίς άρχισε το γιαννιώτικο πάρτι

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε στο αρχικό σχήμα τον Ιτούρμπε αντί του Μαντσίνι στην επιθετική τριάδα και έχοντας απόντα τον Μπερτόγλιο λόγω τιμωρίας από τα περιστατικά του Πανθεσσαλικού πριν από τη διακοπή, είδε την ομάδα του να έχει τρανταχτές αδυναμίες στον άξονα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα που είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του, δίνοντας χώρο δηλαδή στον Άρη και θέλοντας να τον χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, κατάφερε νωρίς-νωρίς, μόλις στο 5’, να ανοίξει το σκορ με τον Σνάιντερ έπειτα από ωραία σέντρα του Σάλιακα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν στη συνέχεια την κατοχή, αλλά έδειχναν να μην ξέρουν τι να κάνουν την μπάλα. Πολλές κακές πάσες, αρκετές μεταβιβάσεις της μπάλας στο... κενό και από την άλλη ένας ΠΑΣ που με μεθοδικότητα περίμενε πότε θα «χτυπήσει» σαν κόμπρα. Τα κατάφερε τελικά στο 35’ μετά από πάσα του Πίρσμαν στον Μιλιντσεάνου και τον τελευταίο να νικάει από κοντά τον Κουέστα για το 0-2.

Δεν συγχώρεσε τα λάθη ο ΠΑΣ και τον... αποτελείωσε!

Στο ίδιο έργο θεατές ήταν το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ κατάφερε με τον Περέα (ωραίο σκάψιμο της μπάλας έπειτα από πάσα του Πίρσμαν) να πετύχει και τρίτο γκολ στο 54’ και κάπου εκεί να μπει ένα τέλος στις όποιες ελπίδες θεωρούσε ο Άρης ότι είχε. Ο Μάντζιος στο 46’ προχώρησε σε δύο αλλαγές για να αλλάξει την κατάσταση (Μαντσίνι, Σάσα), αλλά δεν είδε... προκοπή. Τελικά η ομάδα του δέχτηκε τέταρτο τέρμα με το πέναλτι του Εραμούσπε στο 71’, το οποίο δόθηκε μέσω VAR για χέρι του Εντιαγέ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν το... κάτι άλλο, σημείωσε και πέμπτο τέρμα με τον Μορέιρα στο 85', με τον Άρη να γνωρίζει τη συντριβή μέσα στο σπίτι του και τους Γιαννιώτες την αποθέωση για μία ιστορική βραδιά!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-5

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Διαιτητής: Ρόι Ρεϊνσχρέιμπερ (Ισραήλ)

Σκόρερ: 5’ Σνάιντερ, 35’ Μιλιντσεάνου, 54’ Περέα, 71’ Εραμούσπε (πέν.), 85' Μορέιρα

Κίτρινες: 23’ Εραμούσπε, 51’ Ντομίνγκεθ, 63’ Καμαρά, 68’ Κάργας, 83' Μαντσίνι.

Συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σάκιτς (46’ Σάσα), Μπράμπετς, Δεληζήσης, Γκάνεα, Τζέγκο, Εντιαγέ (82' Ματίγια), Γκαρσία, Ιτούρμπε (46’ Μαντσίνι), Γκάμα, Καμαρά (82' Λόπεθ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (81’ Παντελάκης), Πίρσμαν, Καραχάλιος (81’ Καραχάλιος), Ντομίνγκες, Γκαρντάφσκι (81’ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου (63’ Μορέιρα), Περέα.

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα