Τα εξτρά κίνητρα Μαρτίνς και παικτών του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ

Γιατί ο προπονητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού βλέπουν το ντέρμπι με την ΑΕΚ σαν κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς και διαφορά στη βαθμολογία. 

Τα εξτρά κίνητρα Μαρτίνς και παικτών του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ

Το προφανές είναι ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει την Κυριακή (21/11) στο ΟΑΚΑ για να νικήσει την ΑΕΚ ώστε να ξεφύγει έξι βαθμούς από μία εκ των βασικών αντιπάλων του στη μάχη του τίτλου - όπως σωστά είπε ο Πέδρο Μαρτίνς - αλλά και για να προκαλέσει πλήγμα στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ενόψει της συνέχειας. Όπως φυσικά και για να προετοιμαστεί σε άριστο κλίμα για τον τελικό της ερχόμενης Πέμπτης (25/11) με την Φενερμπαχτσέ στην Ευρώπη.

Θα είναι σπουδαίο για τον Ολυμπιακό να μπορέσει να «παγώσει» 40.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ που θα δημιουργήσει θερμή ατμόσφαιρα έχοντας φιλοδοξίες νίκης με το ενισχυμένο ρόστερ που έχει φέτος η ομάδα του.

Υπάρχει όμως και μια σειρά από εξτρά κίνητρα για τον προπονητή και για κάθε παίκτη του Ολυμπιακού που θα αγωνιστεί στο ντέρμπι. Ας τα δούμε επιγραμματικά:

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα επιδιώξει να συνεχίσει το αήττητο σερί απέναντι στην ΑΕΚ με οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες έως τώρα στη θητεία του στον Ολυμπιακό. Είναι ιστορικό ήδη αυτό που έχει πετύχει, στόχος είναι να μην διακοπεί ούτε τώρα.

Ο Τόμας Βατσλίκ θα παίξει στο πρώτο του ντέρμπι εκτός έδρας στην Ελλάδα και ξέρει ότι ίσως έχει τη μεγαλύτερη πίεση μέχρι τώρα στη Super League. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Τσέχο να δείξει ότι έχει τις παραστάσεις - από την Ισπανία κυρίως - για να ανταποκριθεί σε τέτοια ιδιαίτερα ντέρμπι.

Ο Κένι Λαλά ίσως να θέλει να επισημάνει ότι δικαίως τον επιθυμούσε διακαώς η... ΑΕΚ τον περασμένο χειμώνα όταν τον απέκτησε τελικά ο Ολυμπιακός. Και φυσικά να σταθεροποιήσει σε υψηλό επίπεδο την απόδοσή του.

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ να θυμίσει ότι είναι ασταμάτητος και ακούραστος, παίζοντας διαρκώς απέναντι σε δυνατούς αντίπαλους στην πλευρά του. Και να τονίσει ότι όσα σενάρια υπάρχουν για μεταγραφή αριστερού μπακ, αυτός δεν πτοείται και συνεχίζει να είναι... αναντικατάστατος.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ ως αντίπαλος, έπειτα από 13, 5 χρόνια! Τότε αποχώρησε από την Ένωση για το εξωτερικό και τη μεγάλη καριέρα του. Στο 1-5 είχε παίξει πριν από μερικούς μήνες, αλλά δεν είχε κόσμο το γήπεδο. Ξέρει ότι δεν θα τον υποδεχτούν με... ροδοπέταλα, θα είναι ένα ξεχωριστό ντέρμπι για εκείνον. Ο Παπέ Σισέ να αξιοποιήσει την ψυχολογία από την επιστροφή του στην εθνική Σενεγάλης μετά από δύο χρόνια.

Ο Γιαν Εμβιλά να ηγηθεί στη μεσαία γραμμή κάνοντας μια εμφάνιση σαν τις περσινές, όταν ήταν καθοριστικός σε κάθε ντέρμπι. Ο Μαντί Καμαρά να βάλει το πρώτο του γκολ ίσως στο πρωτάθλημα ή να δημιουργήσει κάποιο, αλλά επί της ουσίας να κάνει μια εμφάνιση αντάξια των δυνατοτήτων του, κάτι που λίγες φορές έχει γίνει φέτος. Φυσικά και να συνεχίσει την παράδοση τερμάτων κόντρα στην ΑΕΚ, αφού είναι πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού εναντίον της τα τελευταία χρόνια. Ο Αγκιμπού Καμαρά να επιβεβαιώσει τη φόρμα του και την προσφορά του με τα γκολ και τις ασίστ που έχει φέτος, παρά την κόπωση από τα ταξίδια και τους αγώνες με την Γουινέα στην Αφρική.

Ο Γιώργος Μασούρας να ξαναβάλει γκολ στο ΟΑΚΑ, όπως είχε κάνει στο περσινό 1-5, αλλά όπως έκανε και πρόσφατα με την Εθνική. Εναντίον της Ισπανίας ένα έξοχο τέρμα που δεν μέτρησε και εναντίον του Κοσόβου το απίθανο με την κεφαλιά. Ο Γκάρι Ροντρίγκες να γίνει ξανά καθοριστικός, όπως έκανε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και να σκοράρει ξανά εναντίον της ΑΕΚ, όπως όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ! Κι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί να κάνει απλά τη δουλειά του, με συμμετοχή στις τελικές προσπάθειες αλλά και στη δημιουργία φάσεων. Ο Μαροκινός και θέλει και ξέρει τι πρέπει να κάνει, με τέσσερα γκολ ήδη κόντρα στην ΑΕΚ.

Σοβαρά προσωπικά κίνητρα έχουν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Τικίνιο ή ο Θανάσης Ανδρούτσος που είναι επίσης μέσα στο πλάνο του προπονητή τους. Όπως και άλλοι που διεκδικούν χρόνο στο ντέρμπι, για παράδειγμα ο Ονιεκούρου ή ο Βρουσάι. Φυσικά και ο Βαλμπουενά.

Κι όταν πέραν του γενικού, υπάρχουν και ατομικές επιδιώξεις, τότε ο στόχος μπορεί πιο εύκολα να επιτευχθεί. Στο πιο δύσκολο σίγουρα ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ από την εποχή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς...