Το πρώτο ντέρμπι

Τέρμα τα ψέματα, κύριοι! ΑΕΚ - Ολυμπιακός την Κυριακή, στις 19:30 στο ΟΑΚΑ.

Το πρώτο ντέρμπι

Τέρμα τα ψέματα, κύριοι! ΑΕΚ - Ολυμπιακός την Κυριακή, στις 19.30 στο ΟΑΚΑ, το πρώτο αυθεντικό ντέρμπι για τη σεζόν 2021-22. Θα μου πείτε και ΑΕΚ - ΠΑΟΚ έχουν παίξει και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός έχουν παίξει και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ έχουν παίξει. Αυτά δεν ήταν ντέρμπι; Τωόντι. Ο μεν Παναθηναϊκός όμως εδώ και χρόνια δεν συγκαταλέγεται στους διεκδικητές του τίτλου, το δε ΠΑΟΚ - ΑΕΚ διεξήχθη πολύ νωρίς, σε μια εποχή όπου το τοπίο στην κορυφή ήταν ακόμη θολό, με τον Βόλο του Αχιλλέα Μπέου να κάνει τότε πρωταθλητισμό. Πλέον όμως έχουμε ξεπεράσει το ένα τρίτο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Το κυριακάτικο ματς ίσως κρίνει (σε κάποιον βαθμό) το αν ο Ολυμπιακός θα κάνει περίπατο και αυτήν τη χρονιά καθώς και το ποιος ή ποιοι είναι σε θέση να τον αμφισβητήσουν.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως και οι δύο ομάδες ακόμα «ψάχνονται». Για τον Ολυμπιακό τα έχουμε ξαναγράψει. Ελάχιστα τα πραγματικά καλά παιχνίδια του φέτος και ουσιαστικά κανένα από αυτά στην Ελλάδα. Το χειρότερο όμως είναι η γκρίνια που επικρατεί στο Καραϊσκάκη -μάλλον δυσανάλογη με τα όντως υπαρκτά προβλήματα-, αφού έστω και κουτσά στραβά ο Θρύλος είναι πρώτος και αήττητος εντός συνόρων, ενώ έξω από αυτά έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνέχεια της πορείας του είτε στο Γιουρόπα είτε στο Κόνφερενς.

Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Ένας εξευτελιστικός αποκλεισμός στην Ευρώπη από τη Βελέζ Μόσταρ (την οποία προσωπικά είχα να ακούσω από τότε όπου αγωνιζόταν εκεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς), ήττα με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ, ένα 3-0 που έγινε 3-3 από τον ΟΦΗ αλλά και μια ταπεινωτική ισοπαλία με τον ουραγό Απόλλωνα. Και φυσικά η (βιαστική κατά τη γνώμη μου) εκπαραθύρωση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Διαθέτει ο συμπαθής, αξιόλογος αλλά άπειρος Αργύρης Γιαννίκης το ειδικό βάρος να σταθεί στον πάγκο μιας τόσο ιστορικής ομάδας, την οποία μάλιστα ο πρόεδρός της φιλοδοξεί να βάλει τροπαιούχο στη σύγχρονη «Αγια-Σοφιά»;

Φυσικά είναι πάρα, πάρα, πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Έχουμε μπροστά μας έναν δεύτερο γύρο και κάτι ψιλά, όπως και τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος με πολλά ντέρμπι μέσα - έξω. Στην Ελλάδα ζούμε όμως. Αν η μπίλια την Κυριακή δεν κάτσει στο «Χ», αυτός που θα χάσει θα έχει θεματάκια.