ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΜΕΛΟ: Αυτό θέλει οπωσδήποτε να διορθώσει ο Μαρτίνς

Η “κατάρρευση” της ομάδας του όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ είναι το μείζον θέμα, στο οποίο θέλει να βρει άμεσα λύση ο Πορτογάλος τεχνικός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΜΕΛΟ: Αυτό θέλει οπωσδήποτε να διορθώσει ο Μαρτίνς

Τα φιλικά είναι για να βγαίνουν οι αδυναμίες, για να βλέπουν οι προπονητές σε ποια σημεία του παιχνιδιού των ομάδων τους απαιτείται βελτίωση και άμεσης διόρθωσης.

Το βαρύ 4-0 από την Γκενκ ήταν ένα... ηχηρό καμπανάκι για την μεσοαμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει να στέκεται μόνο στα λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του από τη μεσαία γραμμή και πίσω.

Στέκεται κυρίως στο γεγονός ότι όλη η ομάδα του βραχυκυκλώνει όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ότι δεν μπορεί να συνέλθει γρήγορα, ότι μόνο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μπορεί κάπως να ηρεμήσει και οι ποδοσφαιριστές του να καθαρίσουν λίγο το μυαλό τους.

Η “κατάρρευση” αμέσως μετά το 1-0 στο ματς με την Γκενκ τείνει να εξελιχθεί σε συνήθειο. Το είδαμε στο ματς με την Έουπεν όταν η ομάδα του Μακελελέ ισοφάρισε σε 1-1 (σ.σ. εκεί έπαιξε ρόλο και η αλλαγή συστήματος), το είδαμε με την Σιντ Τρούιντεν σε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο, το είδαμε τόσο στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου με την Γκενκ, όσο και μετά το 3-0 από το κλαμπ του Καρέλη.

Αυτά είναι σημάδια που δεν άρεσαν καθόλου στον Μαρτίνς και είναι κάτι που το έχει σημειώσει στο μπλοκάκι των παρατηρήσεών του για να δει τι πρέπει να κάνει, ώστε να μην ξαναβρεθεί ο Ολυμπιακός σε ανάλογη θέση.

Το να βρεθεί πίσω στο σκορ είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Το να βρίσκεται όμως πίσω στο σκορ και να παθαίνει μπλακ άουτ και να κινδυνεύει να δεχτεί δύο και τρία τέρματα μέσα σε λίγα λεπτά, είναι κάτι που δεν είναι και τόσο φυσιολογικό για μία ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού...

Σε τρία συνεχόμενα φιλικά λοιπόν οι “ερυθρόλευκοι” έχουν παρουσιάσει τα ίδια συμπτώματα. Αρα δεν μπορεί να γίνεται τίποτα τυχαίο και αυτό είναι κάτι το οποίο θέλει οπωσδήποτε να διορθώσει ο Μαρτίνς στην πορεία της προετοιμασίας εώς και τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.