Μποροβήλος: «Οι οργανωμένες μετακινήσεις σύμφωνα με πρωτόκολλο δεν επιτρέπονται»

Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν επιτρέπονται οι οργανωμένες μετακινήσεις.

Μποροβήλος: «Οι οργανωμένες μετακινήσεις σύμφωνα με πρωτόκολλο δεν επιτρέπονται»

Προβληματισμός στις τάξεις των ομάδων έχει φέρει το ενδεχόμενο τιμωριών για τη μη τήρηση του μέτρου της χρήσης μάσκας από τους φιλάθλους στα γήπεδα!

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, όπως και του Αστέρα Τρίπολης, δήλωσε στο Μetropolis 95,5:

«Πέρα από τις διαταγές και τις νομοθετικές οδηγίες που δίνονται, υπάρχει και η κοινή λογική που λέει δύο πράγματα: Πρώτον είναι ότι πράγματι στην εποχή που ζούμε και την περίοδο που η πανδημία είναι στη κορύφωσή της οφείλουμε όλοι να παίρνουμε μέτρα, γιατί προέχει η ανθρώπινη υγεία. Δεύτερον θα έβλεπα πιο λογικό η ΠΑΕ να βοηθούν ώστε το μέτρο να τηρηθεί, τώρα πρέπει η ΠΑΕ να αστυνομεύουν σε ένα γήπεδο όλους τους φιλάθλους. Και το σημαντικό είναι να φορούν σωστά τη μάσκα τους.

Σε ένα εξωτερικό χώρο, όπως το γήπεδο, να φορούν σωστά τη μάσκα τους το τονίζω, είναι δύσκολο. Θα το έβλεπα καλύτερα αν η ΠΑΕ μέσα από τα μεγάφωνα να περνούν κάποια μηνύματα ή κατά την είσοδο στο γήπεδο, αλλά να λένε πως θα αστυνομεύουμε 15-20.000 κόσμο κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση της πειθούς και όχι της επιβολής. Να εξαναγκάζουμε τον κόσμο με τον βούρδουλα δεν γίνεται.

Παράδειγμα, υπάρχει μια Χ θύρα της Χ ομάδας που βρίσκονται οι φανατικοί οπαδοί και είναι τόσοι άνθρωποι, δεν γίνεται να πάει κάποιος σε αυτόν τον όγκο φιλάθλων και να αστυνομεύσει αφενός και αφετέρου να επιβάλει».

Για τη μετακίνηση των φιλάθλων, είτε είναι οργανωμένη είτε είναι μεμονωμένη: «Οι τύποι λένε ότι όταν μια ομάδα δεν ζητήσει εισιτήρια απαλλάσσεται της ευθύνης. Όμως, πρέπει και οι ομάδες να έχουμε ευθύνη και αυτό δεν αποτυπώνεται στον κανονισμό, διότι πρέπει τους φιλάθλους της η εκάστοτε ομάδα να τους προστατεύσει και να μην τους αφήσει να μπουν σε ένα γήπεδο και να τα σπάσουν. Πρέπει ώστε να μην υπάρχει μετακίνηση, είτε οργανωμένη είτε μεμονωμένη το πρόβλημα θα βγει στο γήπεδο.

Πρέπει να βοηθήσουν όλες οι πλευρές ώστε να λύσουμε το πρόβλημα, όπως οι προηγμένες χώρες και να απολαμβάνουμε ένα ποδόσφαιρο ποιότητας. Το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με την αστυνομία, πρέπει και εμείς από την πλευρά μας να γίνουμε αρωγοί και να βλέπουμε ένα ποδόσφαιρο ασφαλές. Και είναι πρώτιστο το θέμα της ασφάλειας, διότι ο κόσμος έχει ήδη απομακρυνθεί από τα γήπεδα λόγω του φόβου της πανδημίας, αν προσθέσουμε και θέματα ασφάλειας τα παιχνίδια της κορυφαίας κατηγορίας θα γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων.

Οργανωμένη μετακίνηση είναι όταν μια ομάδα ζήτησε εισιτήρια και μαζί με την αστυνομία καταστρώνεται ένα σχέδιο πώς θα υλοποιηθεί. Οι οργανωμένες μετακινήσεις σύμφωνα με πρωτόκολλο που υπογράφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα δεν επιτρέπονται, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την πανδημία».

Για τους ξένους διαιτητές ακόμα και σε παιχνίδια χωρίς τους «μεγάλους»: «Την εμπιστοσύνη στο χώρο της διαιτησίας την κερδίζεις μόνος σου, δεν στην δωρίζει κανείς. Οι Έλληνες διαιτητές οφείλουν να αποδείξουν στην πράξη ότι μπορούν να σταθούν και να φέρουν αγώνες εις πέρας που δυσκολεύουν. Πρέπει να έχουμε διαιτησίες με όσον δυνατόν λιγότερα λάθη».