Γιώργος Παμλίδης: «Να γίνει κάτι με την ξενομανία, αγαπημένος μου παίκτης στον Ολυμπιακό ο Μασούρας»

Ο Γιώργος Παμλίδης που έβαλε γκολάρα στην ΑΕΚ και την αφιέρωσε με δάκρυα σε παιδικό του φίλο που πέθανε μίλησε στο «ΦΩΣ» και τον Θέμη Σινάνογλου.

Γιώργος Παμλίδης: «Να γίνει κάτι με την ξενομανία, αγαπημένος μου παίκτης στον Ολυμπιακό ο Μασούρας»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Μου έχουν πει από τον ΠΑΣ Γιάννινα ότι ο Γιώργος Παμλίδης είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν από την πόλη των Ιωαννίνων. Έβαλε και πολλά γκολ εκεί, βοήθησε. Φέτος πήγε στον Απόλλωνα, έβαλε μια γκολάρα επί της ΑΕΚ και στο τέλος την αφιέρωσε με δάκρυα σε παιδικό του φίλο που πέθανε. Δεν είπε ποιος ήταν. Τώρα μου το λέει. Παίκτης που έβαλε φέτος γκολ σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, πέρσι έβαλε γκολ σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 9/11/2022

Πόσων χρόνων ήταν το παιδί που πέθανε και του αφιέρωσες το γκολ;

Ήταν 27 χρόνων. Είναι αυτός που σκοτώθηκε στο μοτοκρός και συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο Αλέξης. Μεγαλώσαμε μαζί, στην ίδια γειτονιά, όλα τα παιδικά μας χρόνια τα περάσαμε μαζί.

Ποια γειτονιά;

Στην Κατερίνη. Στενοχωρήθηκα και γιατί δεν μπόρεσα να πάω στην κηδεία του. Είχαμε τον αγώνα με την ΑΕΚ, ήταν πολύ σημαντικό ματς για εμάς που είμαστε σε δύσκολη θέση, δεν έπρεπε να χάσω την τελευταία προπόνηση.

Μικρός τι ομάδα ήσουν στην Κατερίνη;

Άσ' το αυτό, μη μας παρεξηγήσουν.

Ο Αλέξης;

ΑΕΚ ήταν, αλλά δεν ασχολιόταν ιδιαίτερα, από μικρός είχε τρέλα με το μοτοκρός. Έφτασε να είναι πρωταθλητής στο μοτοκρός πολύ μικρός στην ηλικία.

Πέρσι και φέτος γκολ στις μεγάλες ομάδες! Σε φτιάχνουν τα μεγάλα ματς;

Αυτοί οι αγώνες μάς δίνουν έξτρα κίνητρο, είναι ωραία ματς. Μακάρι να συνεχίσω έτσι και ειδικά σε ματς όπου οι βαθμοί θα είναι πολύτιμοι. Έρχονται πολύ κρίσιμα ματς για εμάς μετά τη διακοπή.

Όπως;

Είναι μια τετράδα αγώνων-φωτιά που μπορεί να είναι καθοριστική για τον Απόλλωνα. Με ομάδες που θα παλέψουμε για τη σωτηρία. Παίζουμε με Παναιτωλικό, Λαμία, Ατρόμητο και ΟΦΗ.

H AEK, με την άμυνα που έχει, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα;

Η ΑΕΚ στο επιθετικό κομμάτι έχει τρομερή ποιότητα. Στο αμυντικό κομμάτι έχει μικροπροβλήματα, αλλά θεωρώ ότι με τον κ. Γιαννίκη θα καταφέρει να τα λύσει.

Τον γνωρίζεις από τον ΠΑΣ.

Ναι, τον είχα δύο χρόνια και έχω πολύ καλή γνώμη για εκείνον.

Ποιο είναι το ατού του;

Θέλει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και η ομάδα του να έχει κυρίαρχο ρόλο στο γήπεδο. Με τον ΠΑΣ τα κατάφερε, πιστεύω ότι στην ΑΕΚ θα είναι πιο εύκολο να τα καταφέρει. Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει τον τίτλο σίγουρα. Και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Φαβορί ανάμεσα σε αυτές τις τρεις ομάδες ποιον βλέπεις;

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί.

Γιατί;

Διότι έχει μια ομάδα σταθερή. Και κάποια ματς που μπορούν να δώσουν τον τίτλο, όπως στην επαρχία, τα παίρνει λίγο πιο εύκολα από τους άλλους.

Πες μου έναν παίκτη από τον ΠΑΟΚ, έναν από την ΑΕΚ και έναν από τον Ολυμπιακό που θαυμάζεις.

Από τον ΠΑΟΚ μού αρέσει πολύ ο Σβαμπ.

Γιατί ο Σβαμπ;

Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει ο ΠΑΟΚ. Είναι box to box, έχει πάρα πολλά τρεξίματα, είναι πολύ ποιοτικός.

Από την ΑΕΚ;

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι πολύ ποιοτικός παίκτης, θεωρώ ότι είναι κομβικός παίκτης για την ΑΕΚ.

Και από τον Ολυμπιακό;

Μου αρέσει πολύ ο Ελ Αραμπί, παρότι δεν παίζει τόσο όσο έπαιζε πέρσι. Αλλά ο αγαπημένος μου παίκτης από τον Ολυμπιακό είναι ο Γιώργος Μασούρας.

Από τον Εργοτέλη άρχισες.

Ναι, εκεί έγινα πρώτη φορά επαγγελματίας.

Από την Κέρκυρα έχασες λεφτά;

Όχι, δεν έχασα, δόξα τω Θεώ, ήμουν από τους τυχερούς. Η επόμενη σειρά από εμένα έχασε λεφτά.

Σε ενοχλεί που στο ελληνικό ποδόσφαιρο παίζουν τόσοι πολλοί ξένοι;

Η αλήθεια είναι ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει ξενομανία. Αν γίνεται με αξιοκρατία, δεν είναι παρεξηγήσιμο. Όμως, αν δεν γίνεται με αξιοκρατία, πρέπει να μας προβληματίζει όλους... Υπάρχει πολύ μεγάλη ξενομανία και στις μεγάλες ομάδες και στις μικρές.

Πες τα, αγόρι μου, πρέπει να τα λέτε εσείς οι ποδοσφαιριστές. Θα μπορούσε να γίνει μία συμφωνία μεταξύ των ομάδων να υπάρχει στάνταρ αριθμός Ελλήνων στην εντεκάδα, όπως στην Τουρκία;

Πιστεύω θα μπορούσε να γίνει και θα ήταν πολύ καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επιβάλλεται να γίνει. Βλέπεις ομάδες με έναν, το πολύ δύο Έλληνες. Πρέπει να μπει όρος να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες.

Το όνειρό σου ποιο είναι;

Κάποια στιγμή να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής. Αυτό είναι το όνειρο όλων, είναι τιμή να παίξεις για την Εθνική.

Προληπτικός είσαι;

Είμαι ανάλογα τις περιόδους. Σε κάποια περίοδο που μου πάνε καλά τα πράγματα, μπορεί να έχω γούρι.

Η Κατερίνη σού λείπει;

Είναι το σπίτι μου εκεί, η οικογένειά μου εκεί, οι φίλοι μου, εννοείται ότι μου λείπει, αλλά είναι δύσκολο το επάγγελμά μας. Κάνουμε υπομονή να έρθουν οι γιορτές, οι διακοπές, να μπορούμε να πάμε.

Τι πρέπει να διορθώσετε στον Απόλλωνα; Παρά την ισοπαλία που πήρατε από την ΑΕΚ, σας βλέπω αδύναμους. Βέβαια, είναι και ο Ατρόμητος πιο κάτω από εσάς, είναι χαμηλά ο Παναιτωλικός, ο Αστέρας Τρίπολης, η Λαμία, ο Ιωνικός. Όμως, Λαμία και Ιωνικός δεν νομίζω να πέσουν.

Πρέπει να πιστέψουμε λίγο παραπάνω στην ομάδα μας διότι είμαστε σε δύσκολη θέση, δεν ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα. Θέλει υπομονή. Και τώρα που έρχονται τα κρίσιμα ματς θέλει προσωπικότητα και χαρακτήρα. Αν είμαστε όπως στο ματς με την ΑΕΚ, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Καλύτερος προπονητής που είχες στην καριέρα σου; Εξαιρώ τον τωρινό.

Ο Γιαννίκης.

Πέρσι έβαλες επτά γκολ με τον ΠΑΣ και έδωσες πέντε ασίστ, πρόπερσι έβαλες οκτώ γκολ.

Βάλε και το Κύπελλο, πέρσι έβαλα οκτώ τέρματα με το γκολ στον Παναθηναϊκό και πρόπερσι δώδεκα.

Η καλύτερη θέση σου ποια είναι;

Η αγαπημένη μου θέση είναι δεύτερος επιθετικός.

Γι' αυτό σε ρωτάω, γιατί σε έβαζαν εξτρέμ.

Δόξα τω Θεώ, τα τελευταία δύο χρόνια, που ήταν τα καλύτερά μου έως τώρα, έπαιζα στη θέση μου.

Σε τι ποντάρεις, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα σωθείτε;

Υπάρχει ένα ρόστερ που έχει ποιότητα και πείρα. Αν το βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό όπως μας βγαίνει στα τελευταία ματς και το ανεβάσουμε κιόλας, θα τα καταφέρουμε. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα, θα γίνει μεγάλη μάχη.