Ο Ρομαό έχασε τη θέση του, μαζί και το μυαλό του

Το ενδιαφέρον της Ρεμς και η αποχώρησή του από το λιμάνι είναι μία φυσιολογική εξέλιξη, βάσει των όσων παρουσίασε στην προετοιμασία ο Αφρικανός. Φαινόταν εξ αρχής ότι κάτι τον απασχολούσε...

Ο Ρομαό έχασε τη θέση του, μαζί και το μυαλό του

Ο Ρομαό που βλέπαμε στην φετινή προετοιμασία δεν είχε καμία σχέση με όλα όσα είχαμε δει πέρσι τέτοια εποχή. Πέρσι ήταν... ταύρος, δεν καταλάβαινε τίποτα, είχε έναν αρχηγικό ρόλο και ο Μπέσνικ Χάσι τον θεωρούσε έναν από τις “κολόνες” του Ολυμπιακού που έφτιαχνε.

Τον χρησιμοποιούσε ακόμα και σε ρόλο κεντρικού αμυντικού και μάλιστα στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν, ήταν από τους διακριθέντες παίζοντας στα μετόπισθεν.

Φέτος τα πράγματα όμως ήταν τελείως διαφορετικά για τον Αφρικανό, πριν καν μάλιστα πάει η ομάδα στο Ζέεφελντ.

Τι κι αν είχε προχωρήσει σε ανανέωση του συμβολαίου του εώς το 2019 (με οψιόν για ακόμη μία χρονιά); Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε εξ αρχής δύο χαφ, έναν για την θέση του Ρομαό και άλλον έναν για “οκτάρι”.

Δεν γινόταν λοιπόν να το μάθαιναν οι δημοσιογράφοι ότι ψάχνεται ο Πορτογάλος για έναν “κόφτη” και να μην το μάθαινε ο Τογκολέζος.

Από το ξεκίνημα της προετοιμασίας λοιπόν έδειχνε κάπως επηρεασμένος, σαν να είχε αποδεχτεί ότι πολύ δύσκολα θα έμενε στο λιμάνι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να το “βγάζει” και στο χορτάρι, είτε στις προπονήσεις, είτε στα φιλικά. Πριν από τρεις μέρες υπήρχε και σχετικό ρεπορτάζ στο “ΦΩΣ” ότι συγκριτικά με πέρσι ήταν “ένα κλικ πίσω”. Ίσως να ήμασταν και επιεικείς...

Δεν ήταν ο Ρομαό του καλοκαιριού του 2017 σε καμία περίπτωση. Ήταν λες και βλέπαμε έναν άλλον ποδοσφαιριστή, όχι αυτόν τον “μαχητή” που είχαμε συνηθίσει. Και σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας, σημαντικότερο ρόλο παίζει η διάθεση. Ο Ρομαό λοιπόν δεν έβγαζε την όρεξη και τη διάθεση της προηγούμενης χρονιάς. Το μυαλό του φαινόταν να μην είναι 100% σε Ζέεφελντ και Γκενκ.

Οπότε, καμία έκπληξη δεν προκαλούν τα περί συμφωνίας με τη Ρεμς. Και ναι, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η έκπληξη θα ήταν να συνεχίσει στον Ολυμπιακό ο Ρομαό.