Γκιγιέρμε: «Έτσι πήγα από τον Ολυμπιακό στην Αλ Σαντ»

Με αφορμή την πρόσληψη του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, ο Γκιγιέρμε αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα του Καταλανού προπονητή το 2020 που τον οδήγησε από τον Ολυμπιακό στην Αλ Σαντ.

Γκιγιέρμε: «Έτσι πήγα από τον Ολυμπιακό στην Αλ Σαντ»

Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπαρτσελόνα από τον Τσάβι κλήθηκε να σχολιάσει σε δηλώσεις του ο Γκιγιέρμε και αποκάλυψε μεταξύ άλλων τον ρόλο που έπαιξε ο Καταλανός πρώην προπονητής της Αλ Σαντ στην μετακίνησή του το 2020 από τον Ολυμπιακό στον σύλλογο του Κατάρ.

«Αγωνιζόμουν στον Ολυμπιακό. Είχαμε μόλις παίξει κόντρα στη Γουλβς στην Αγγλία για το Europa League. Όταν άνοιξα το κινητό μου στην Αθήνα, είχα λάβει ένα μήνυμα από ισπανικό αριθμό. Δεν είχε φωτογραφία προσώπου, ήταν μια περίεργη εικόνα, η οποία δεν κατάλαβα τί ακριβώς ήταν. Στη συνέχεια μου έστειλε ένα ηχητικό στο WhatsApp. Το άκουσα και ήταν ένας τύπος που έλεγε ότι είναι ο Τσάβι και πως ήθελε να μου μιλήσει.

Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα πως είναι φάρσα. Ειλικρινά πίστευα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα, επειδή δεν είχε φωτογραφία στο τηλέφωνο. Τότε κάλεσα τον Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος είχε παίξει στην Ισπανία και γνωρίζει τη γλώσσα.

Του είπα: «Φίλε, άκουσε αυτό το ηχητικό, σε παρακαλώ. Δες αν καταλαβαίνω σωστά και αν είναι πράγματι ο Τσάβι». Το άκουσε και μου είπε ότι είναι ο Τσάβι. Του απάντησα στο μήνυμα και αμέσως μου ζήτησε να με καλέσει. Μου είπε πως με παρακολουθούσε από τότε που αγωνιζόμουν στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και ότι είχε σχεδιάσει ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για την Αλ Σαντ. Μου εξήγησε ότι τα χαρακτηριστικά μου θα τον βοηθούσαν στον τρόπο παιχνιδιού που ήθελε να παίξει.

Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Αποδέχτηκα αμέσως την πρόσκλησή του. Έτρεμα όταν του μιλούσα. Θαύμαζα τον Τσάβι όταν ήταν παίκτης και θα είχα τη δυνατότητα να με προπονήσει. Ήταν κάτι απίστευτο».

Ο Γκιγέρμε, που μέτρησε 11 γκολ και 4 ασίστ σε 79 εμφανίσεις του με την φανέλα του Ολυμπιακού, έχει αγωνιστεί σε 46 παιχνίδια της Αλ Σαντ σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ.