ΑΕΚ: Ο Πέτρος Μάνταλος έφτασε τις 50 ασίστ και απειλεί τον Φορτούνη

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος έφτασε τις 50 ασίστ σε 249 αγώνες και θέλει ακόμη μία για να...πιάσει τον Κώστα Φορτούνη. Ο άσος του Ολυμπιακού χρειάστηκε 186 ματς για να συμπληρώσει τις 50!

ΑΕΚ: Ο Πέτρος Μάνταλος έφτασε τις 50 ασίστ και απειλεί τον Φορτούνη

Δίνοντας την 6η φετινή του ασίστ στο "Γεώργιος Καμάρας", ο Πέτρος Μάνταλος έφτασε τις 50 ασίστ στην καριέρα του στη Super League.

Είναι μόλις ο δεύτερος στην ιστορία ποδοσφαιριστής, που φτάνει αυτό τον αριθμό και είναι μόλις μια πίσω από τον πρώτο Κώστα Φορτούνη.

Ο Μάνταλος ξεκίνησε τη σεζόν τρίτος, αλλά ήδη έχει περάσει τον Χαβιέ Ούμπιδες, που σταμάτησε στις 48.

Στα χρόνια πριν τη Super League μεσουράνησαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές με περισσότερες ασίστ, όπως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Βασίλη Τσιάρτας, οι πιο πρόσφατοι. Ωστόσο πριν από τη Super League δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των ασίστ.

Ο Πέτρος Μάνταλος χρειάστηκε να παίξει 249 αγώνες στην κατηγορία για τα δώσει την 50η του ασίστ, ενώ ο Φορτούνης έχει φτάσει τις 50 μετά από 186 αγώνες.

Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι έχει ήδη έξι ασίστ στις πρώτες εννέα αγωνιστικές, ενώ κανένας άλλος δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις ως τώρα.

Οι καλύτερες σεζόν του ήταν η προπέρσινη με 11 και η περσινή με 9 ασίστ. Επιδόσεις που απειλεί, έχοντας ήδη έξι στα πρώτα εννέα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.

Πηγή: www.slgr.gr