Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-3: Πέρασε από τη Λεωφόρο με Κούρτιτς (highlights)

Με δύο γκολ του Γιάσμιν Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-1 τον Παναθηναϊκό μέσα στη Λεωφόρο μετά από συναρπαστική «μάχη»

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-3: Πέρασε από τη Λεωφόρο με Κούρτιτς (highlights)

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει πολύ σημαντική νίκη με 3-1 επί του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο και να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έχοντας την επαφή με τους πρωτοπόρους.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός στο πρώτο μέρος, στη συνέχεια πάλεψε για να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού και κυρίως το γεγονός ότι ξανά κανείς παίκτης του «τριφυλλιού» δεν έκανε φάουλ σε αντεπίθεση με αποτέλεσμα ο Ζίβκοβιτς να πασάρει στον Άκπομ κι εκείνος στο 13’ να κάνει το 0-1.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι Θεσσαλονικείς έμειναν πίσω από το κέντρο και «χτυπούσαν» με αντεπιθέσεις, την ώρα που οι γηπεδούχοι αντιδρούσαν αναιμικά κυρίως με τον Χουάνκαρ, που ωστόσο δεν είχε στηρίγματα.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3: Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα (vids)

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές μετά την είσοδο των Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνη βελτίωσε την εικόνα του και ισοφάρισε.

Ζήτησε περισσότερα από το ματς, έχασε ευκαιρίες, αλλά στη συνέχεια η φάση του 80’, όπου ο Βιγιαφάνιες έβαλε το πόδι του ανάμεσα σε εκείνα του Μιχαηλίδη και έκανε πέναλτι.

Ο Κούρτιτς ευστόχησε και οι Θεσσαλονικείς ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα φτάνοντας στην επικράτηση με το ωραίο απευθείας φάουλ του Σλοβένου, που διαμόρφωσε το τελικό 1-3.


Μικρογραφία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ 1-3

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε

Σκόρερς: Μαουρίσιο (59’), Άκπομ (13’), Κούρτιτς (85’ πεν., 98’)

Κίτρινες: Αλεξανδρόπουλος (20’), Καρλίτος (71’), Βιγιαφάνιες (85’), Χουάνκαρ (97’)- Τέιλορ (45’+1), Μιχαηλίδης (53’), Άκπομ (82’), Σβαμπ (94’)


Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι - Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ- Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος ( 58’ Μαουρίσιο )- Παλάσιος, Βιτάλ (58’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (77’ Μακέντα) – Ιωαννίδης (66’ Βιγιάφάνιες).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (33’ λ.τ. Ροντρίγκο) – Εσίτι (86’ Σβαμπ), Κούρτιτς – Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ (70’ Ελ Καντουρί) – Άκπομ (86’ Σβιντέρσκι)