Ματίγια: «Να αποδείξουμε στο γήπεδο πόσο καλή ομάδα είμαστε»

Ο Χαβιέ Ματίγια μίλησε στη NOVA για την έως τώρα πορεία του Άρη αλλά και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο

Ματίγια: «Να αποδείξουμε στο γήπεδο πόσο καλή ομάδα είμαστε»

Στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Super League ο Άρης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Βόλο στις 17:15. Ο Χαβιέ Ματίγια μίλησε στη NOVA για το ματς των «κίτρινων» αλλά και την πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα του και αν έχει αφήσει πίσω του το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Η ομάδα επανέρχεται μετά από την ήττα απέναντι στην ΑΕΚ περάσαμε αρκετά δύσκολα στο συγκεκριμένο ματς αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και συνεχίζουμε για ένα ακόμα δύσκολο ματς τις επόμενες ημέρες».

Για το τι κρατάει από το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ και την καλή εμφάνιση της ομάδας: «Πρέπει να κρατήσουμε αυτόν τον ρυθμό που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια κόντρα στον Παναιτωλικό και απέναντι στην ΑΕΚ. Επίσης να συνεχίσουμε με αυτήν την δυναμική και με αυτό τον ρυθμό. Πλέον και οι νέοι παίκτες γίνονται συνεχώς καλύτεροι. Είμαστε αρκετά καλή ομάδα και αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο όπως κάναμε και τις προηγούμενες εβδομάδες».

Για το πόσο επηρεάζει την ομάδα η αφαίρεση των έξι βαθμών: «Η αλήθεια είναι πως η ομάδα προσπαθεί να μην το σκέφτεται αυτό. Ξέρουμε πως γίνεται προσπάθεια να τους πάρουμε πίσω αυτούς τους βαθμούς. Εμείς πρέπει να προσπαθούμε να κερδίζουμε και να τα πηγαίνουμε καλά σε κάθε παιχνίδι άσχετα με την θέση που βρισκόμαστε έτσι ώστε να καταφέρουμε να έχουμε ωραίες και καλές εμφανίσεις».

Για το πως περιμένει το παιχνίδι με τον Βόλο και τι γνωρίζει για αυτήν την ομάδα: «Ξέρουμε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως είναι όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ο Βόλος έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Σε ό,τι αφορά εμάς ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας δώσει αυτοπεποίθηση ενόψει της διακοπής λόγω των εθνικών ομάδων».

Για το τι εξήγηση δίνει πως ο Άρης δημιουργεί φάσεις αλλά δεν σκοράρει τα γκολ που θέλει: «Η αλήθεια είναι ότι σε μία ομάδα έχει να κάνει με την συνεργασία. Θα πρέπει όλοι να βοηθάμε όλους. Θα υπάρξουν ημέρες που κάποιος θα είναι καλύτερος από κάποιον άλλον. Θα πρέπει όλοι να συνεργαζόμαστε για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Έχουμε δύο πολύ καλούς επιθετικούς στην ομάδα αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα λάθη μας και να καταφέρουμε να σκοράρουμε πολύ περισσότερα γκολ».