Μάντζιος: «Μας προβληματίζει που δεν έχουμε το εύκολο γκολ»

Με δηλώσεις του στη NOVA ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε στην δυσκολία του φετινού Άρη να βρει εύκολα το γκολ

Μάντζιος: «Μας προβληματίζει που δεν έχουμε το εύκολο γκολ»

Για άλλη μία φορά φέτος ο Άρης δεν μπόρεσε να αξιοποίησε στο έπακρο τις φάσεις του δημιουργεί. Στην ήττα από την ΑΕΚ οι «κίτρινοι» έκαναν 23 τελικές σημειώνοντας μόλις ένα γκολ.

Με δηλώσεις του στη NOVA ο Άκης Μάντζιος τόνισε πως το εύκολο γκολ λείπει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πως είναι κάτι που τον προβληματίζει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι κρατάει από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ: «Κρατάμε την παρουσία και την γενική εικόνα της ομάδας. Ήταν ένα παιχνίδι που πήγαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το γεγονός πως ο Άρης έκανε 23 τελικές και πέτυχε μόλις ένα γκολ, αλλά και το τι του άρεσε από την ομάδα του στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ: «Μας προβληματίζει σίγουρα. Είναι ένα φαινόμενο που το είχαμε και πέρυσι. Δημιουργούμε φάσεις, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια πολλές τελικές και βάσει αυτών δεν παίρνουμε τα γκολ που πρέπει να έχουμε».

Για το αν έχει αφήσει η ομάδα πίσω της τον αγώνα αυτό: «Ναι, το αφήσαμε. Πάντα μετά από ένα παιχνίδι, συνεχίζουμε, είτε το αποτέλεσμα είναι θετικό ή αρνητικό, δουλεύοντας παράλληλα τα πράγματα που θα πρέπει να βελτιώσουμε. Προετοιμαζόμαστε όλη την εβδομάδα για να πάμε να κερδίσουμε στον Βόλο».

Για τον αγώνα με τον Βόλο που ακολουθεί και πως τον περιμένει: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εντυπωσιάζει με τον τρόπο παιχνιδιού και την ταχύτητα που έχει ως ομάδα. Εμείς πρέπει να πάμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το πόσο κομβικό είναι το παιχνίδι της Κυριακής: «Όλοι οι αγώνες κομβικοί είναι. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Από τη στιγμή που το ξεκίνημά μας δεν ήταν αυτό που θέλαμε και αν υπολογίσουμε και το -6 που μας ακολουθεί είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικούμε το τρίποντο της νίκης σε κάθε αγώνα».

Για το -6 και το κατά πόσο είναι δύσκολο να το βγάλουν οι παίκτες του από το μυαλό τους: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Κοιτάμε τα παιχνίδια που έχουμε. Βγάζουμε από το μυαλό μας τους μείον βαθμούς και θέλουμε να κερδίζουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Για το τι έχει αλλάξει στον Άρη και η ομάδα παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια: «Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν στην αρχή του πρωταθλήματος. Οι αιτίες είναι πολλές. Τις έχουμε αναλύσει και αυτό φαίνεται και από τα παιδιά, με την διάθεση και την εικόνα που έχουν και στις προπονήσεις. Ευελπιστούμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια».

Για το τι εξήγηση δίνει στο γεγονός πως ο Άρης έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και επιθετικά δυσκολεύεται να βρει το γκολ: «Γιατί δεν κάνουμε γκολ τις φάσεις. Δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Είναι ένα γεγονός. Δουλεύουμε και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και να το λύσουμε».