Καλύτερα τώρα για να το αλλάξει

Η Γκενκ ανέδειξε όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες του Ολυμπιακού σε ένα φιλικό που μπορεί να λειτουργήσει ως γερό μάθημα για τους Πειραιώτες.

Καλύτερα τώρα για να το αλλάξει

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν κάκιστη. Αν αυτό με τη Σιντ Τρούιντεν το αφήνουμε στην άκρη λόγω των αλλαγών και των πολλών δοκιμών τότε αυτό με τη Γκενκ δεν μπορεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση. Ήταν το φιλικό που περιμέναμε όλοι να δούμε. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε πειράματα, έπαιξε με τους θεωρητικά βασικούς και η αλήθεια είναι ότι πήρε ένα σκληρό μάθημα για τη συνέχεια.

Το χειρότερο από το 4-0 είναι η εικόνα του Ολυμπιακού. Μία εικόνα που από τη μέση και πίσω προβλημάτισε πολύ και δεν είχε αρχή και τέλος. Ένας κάκιστος Ολυμπιακός με πάρα πολλά προβλήματα. Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά. Όσο κλισέ κι αν είναι πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι, που μέσα από ένα άσχημο αποτέλεσμα βγαίνουν συμπεράσματα για την κατάσταση της ομάδας. Ξεκινώντας από αυτή τη βάση το χειρότερο που μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό είναι ο πανικός και ισοπέδωση.

Η διαχείριση μίας τέτοιας κατάστασης είναι το μυστικό για να μπορέσει η ομάδα να διορθώσει την εικόνα της. Απέναντι της είχε όντως ένα πολύ πιο έτοιμο σύνολο, αλλά από την άλλη κάτι θα μπορούσε να δείξει. Η Γκενκ αυτό που έκανε στον Ολυμπιακό ήταν να του φανερώσει όλες του τις αδυναμίες.

Πρώτα απ’ όλα τα χαφ του δεν κατάφεραν να ελέγξουν το ματς, δεν λειτούργησαν σωστά, ούτε ανασταλτικά, ούτε δημιουργικά. Οι Βέλγοι υπήρχαν στιγμές που κέρδιζαν μέτρα χωρίς να έχουν απέναντι τους κανέναν. Με χαφ που δεν μαρκάρουν και τα οποία έχουν απόσταση εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και οι κεντρικοί αμυντικοί.

Σισέ και Βούκοβιτς δέχτηκαν όλες τις κάθετες που έγιναν. Δεν μπόρεσαν να… αναχαιτίσουν τους αντιπάλους τους και υπήρχαν στιγμές που ταλαιπωρήθηκαν πολύ από τους Βέλγους. Το άσχημο για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι πως έβγαλε μία εικόνα που δεν σου έδειχνε πως έχει μπει σε έναν δρόμο.

Το γεγονός πως αυτό ήρθε τούτη τη στιγμή είναι ίσως το μοναδικό θετικό από το φιλικό με τη Γκενκ. Ο Ολυμπιακός έχει το χρόνο μπροστά του για να διορθωθεί ενόψει των προκριματικών του Europa League. Αυτές τις στιγμές, όμως, το χειρότερο είναι η ισοπέδωση και ο πανικός. Επίσης το χειρότερο είναι να μη διαβαστεί το μήνυμα που εστάλη από τη βελγική ομάδα.