Γιατί ο Κλάτενμπεργκ όρισε ξένο διαιτητή στο Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ

Υπάρχει εξήγηση για τον ορισμό του Πορτογάλου διαιτητή Ζοάο Πινέιρο στο ματς του Απόλλωνα Σμύρνης με την ΑΕΚ στην Ριζούπολη (6/11, 19.30).

Γιατί ο Κλάτενμπεργκ όρισε ξένο διαιτητή στο Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ

Σε αρκετούς προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αποφάσισε να βάλει ξένο διαιτητή σε ένα παιχνίδι που δεν είναι ντέρμπι. Αναφερόμαστε φυσικά στο ματς της Ριζούπολης ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την ΑΕΚ που θα διεξαχθεί το Σάββατο (6/11, 19.30).

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής λοιπόν όρισε τον Πορτογάλο Ζοάο Πινέιρο που είναι από τη 2η κατηγορία της UEFA. Μαζί του θα είναι οι Τιάγκο Κόστα και Νούνο Έιρας, επίσης Πορτογάλοι.

Για ποιο λόγο λοιπόν επιλέχθηκε ξένος διαιτητής και δεν είχε συμβεί το ίδιο και την περασμένη αγωνιστική στο ΑΕΚ – Άρης, όταν ζητούσε επιτακτικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην σφυρίξει Έλληνας;

Μετά τον… χαμό που προκλήθηκε με τη διαιτησία του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου στο ΑΕΚ - Άρης, με τον Κλάτενμπεργκ να μην συμφωνεί με την υπόδειξη πέναλτι στον Μάνταλο στη φάση του 2-0, αποφασίστηκε να προχωρήσει στην επιλογή του Πινέιρο. Σαν να θέλησε ο Άγγλος να στείλει και ένα μήνυμα στους Έλληνες διαιτητές μετά τα λάθη που διαπίστωσε ο Κλάτενμπεργκ στο πρόσφατο ματς του ΟΑΚΑ.