Σονί: «Στόχος μας η έξοδος στην Ευρώπη»

Ο επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης Κέβιν Σονί, στην καθιερωμένη «Συνέντευξη της Εβδομάδας», μίλησε για τον στόχο που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Τι λέει για τα ματς με Μπαρτσελόνα και Παρί.

Σονί: «Στόχος μας η έξοδος στην Ευρώπη»

Ο Κέβιν Σονί απάντησε στις ερωτήσεις των φιλάθλων στην καθιερωμένη «Συνέντευξη της Εβδομάδας».

Τι να περιμένουμε φέτος από τον Αστέρα; Είναι η Ευρώπη εφικτός στόχος;

«Η έξοδος στην Ευρώπη είναι ένας στόχος τον οποίο όλοι στον σύλλογο θέλουμε να πετύχουμε. Πιστεύω ότι αν η ομάδα συνεχίσει να δουλεύει το ίδιο σκληρά στις προπονήσεις και αν συνεχίσει να έχει την ίδια προσέγγιση στους αγώνες, θα καταφέρει να πετύχει αυτό το στόχο».

Ποια είναι η εικόνα που έχεις διαμορφώσει για το πρωτάθλημα μέχρι τώρα;

«Θεωρώ ότι υπάρχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μέχρι τώρα έχουμε παρατηρήσει ότι οι ομάδες είναι αρκετά καλές, αρκετά ανταγωνιστικές. Σίγουρα είναι πολύ δυνατές στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και των μονομαχιών και πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό».

Ποια είναι τα σημεία του παιχνιδιού σου που θεωρείς ότι πρέπει να βελτιωθείς και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Πάντα υπάρχουν σημεία στο παιχνίδι μου στα οποία πρέπει να βελτιωθώ. Προσπαθώ να το κάνω αυτό καθημερινά στις προπονήσεις. Όσον αφορά στους στόχους μου, αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω είναι να πετύχω όσο το δυνατό περισσότερα γκολ, να δώσω όσο το δυνατό περισσότερες ασίστ και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίζει».

Πως είναι η ζωή στην Τρίπολη και πως σου φέρονται οι άνθρωποι εδώ;

«Η ζωή εδώ στην Τρίπολη είναι αρκετά καλή, αρκετά ήσυχη, δεν έχω κάποιο παράπονο. Οι άνθρωποι με έχουν υποδεχθεί πάρα πολύ καλά και μιλάω και για τους ανθρώπους της πόλης, αλλά και ειδικότερα για τους συμπαίκτες μου και τους ανθρώπους που είναι κοντά στον σύλλογο».

Τι θα ήθελες να πεις στους οπαδούς του Αστέρα;

«Καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για το γεγονός ότι έρχονται και μας στηρίζουν στους αγώνες μας. Είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθειά τους. Περιμένω στα επόμενα παιχνίδια στην έδρα μας να έρθουν ακόμη περισσότεροι στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν».

Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά σου όνειρα και πως ήρθες στον Αστέρα;

«Τα ποδοσφαιρικά μου όνειρα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά συγκεντρωμένα στην ομάδα του Αστέρα. Θέλω να πετύχω πάρα πολλά γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Το βαθύτερο όνειρό μου είναι να καταφέρω να κατακτήσω έναν τίτλο με την ομάδα του Αστέρα. Όσο για το πώς ήρθα, ήμουν αρκετά χρόνια στην Ισπανία, μου ήρθε μια αρκετά ικανοποιητική πρόταση από τον Αστέρα και αποφάσισα να την αποδεχθώ».

Αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, τι θα άλλαζες στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;

«Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, μπορεί να άλλαζα κάποια πράγματα, αν και ξέρουμε πάρα πολύ ότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Ό,τι είναι στο παρελθόν, μένει στο παρελθόν. Απλώς αυτό που μπορώ εγώ να πω για τον εαυτό μου είναι ότι δεν μετανιώνω για ό,τι έχω κάνει στο ποδόσφαιρο. Πάντα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο με βάση τις συνθήκες και τα δεδομένα της κάθε στιγμής. Παίρνω όλη την ευθύνη για όλες τις αποφάσεις που έχω πάρει κι αυτές είναι που με έχουν φέρει ως εδώ».

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό;

«Όσον αφορά στην Ελλάδα, δεν μπορώ να πω ότι έχω συναντήσει κάποια ομάδα ή κάποιον ποδοσφαιριστή που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση και που με έχει δυσκολέψει πάρα πολύ. Στο εξωτερικό ναι, έχω αγωνιστεί εναντίον της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν, ομάδες που είναι πάρα πολύ δυνατές και δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις και με πάρα πολύ μεγάλη ατομική ποιότητα».

Τι έχεις μάθει για την ιστορία της Τρίπολης και για τον Κολοκοτρώνη;

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχω μάθει κάποια ιδιαίτερα ιστορικά γεγονότα για την πόλη και για τον συγκεκριμένο ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης. Αυτό που μπορώ να πω βέβαια είναι ότι η πόλη μου αρέσει πάρα πολύ και θα βρω τον χρόνο για να μάθω όσο περισσότερα μπορώ».

Θα ήθελες να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Αστέρα και τι θα ήθελες να πετύχεις;

«Ναι θα ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου στον Αστέρα. Είναι μια ομάδα στην οποία έχω επενδύσει αρκετά. Με έχει βοηθήσει και θέλω κι εγώ από την πλευρά μου να την βοηθήσω. Όπως είπα και πιο πριν, το βαθύτερο όνειρό μου είναι να κατακτήσουμε έναν τίτλο με την ομάδα. Όσο για φέτος, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, να μπούμε στα play offs κι εκεί να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ποια είναι η σχέση σου με τους συμπαίκτες σου και με ποιους κάνεις παρέα εκτός γηπέδου;

«Η σχέση με όλους τους συμπαίκτες μου είναι πάρα πολύ καλή. Θεωρώ ότι είμαι ένα αρκετά ευχάριστος άνθρωπος, που τα πηγαίνω καλά με όλους. Παρέα εκτός γηπέδου έχω κάνει με αρκετούς συμπαίκτες μου. Ενδεικτικά μπορεί να πάμε για έναν καφέ με τον Ντρούπι Γκόμεζ, τον Φεντερίκο Άλβαρεζ και τον Αλί Μπαμπά. Αν και έχει τύχει να βρεθώ και σε μεγαλύτερες παρέες και περνάμε πολύ καλά».