Πολλά προβλήματα ο Ολυμπιακός, ζητούνται άμεσα λύσεις

Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 από τη Γκενκ στο Βέλγιο, η οποία φανέρωσε μεγάλες αδυναμίες στο ανασταλτικό κομμάτι και την ανάγκη για χαφάρα.

Πολλά προβλήματα ο Ολυμπιακός, ζητούνται άμεσα λύσεις

Το φιλικό με τη Γκενκ ήταν το δυσκολότερο που έχει δώσει η ομάδα του Πειραιά μέχρι τώρα. Αντιμετωπιζόταν ως σοβαρό τεστ για την Ευρώπη και το αποτέλεσμα μόνο ενθαρρυντικό δεν είναι. Η βαριά ήττα με 4-0 από τη βελγική ομάδα ανέδειξε σοβαρά προβλήματα που έχει ο Ολυμπιακός. Πρώτα απ’ όλα ανασταλτικά έχει «θέματα» και μάλιστα σημαντικά. Του λείπει ο χαφ που θα κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και με την παρουσία του θα καλύψει όλες τις ανάγκες της ομάδας. Του λείπει ο στόπερ ηγέτης που θα παίξει είτε δίπλα στον Σισέ, είτε δίπλα στον Βούκοβιτς. Ανασταλτικά η ομάδα του Πειραιά είχε πολλά προβλήματα κόντρα στη Γκενκ, η οποία θα πρέπει να σημειώσουμε πως την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της. Όπως και να ‘χει, όμως το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να «τρέξει» για να προλάβει να είναι έτοιμος στις 9 Αυγούστου, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του. Αυτή τη στιγμή η εικόνα του απέναντι σε μία ομάδα σε υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας περισσότερο προβλημάτισε.

Με όλους τους βασικούς

Στο πιο δυνατό φιλικό του παιχνίδι, λοιπόν, μέχρι τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του Πειραιά με τους θεωρητικά βασικούς. Ο Χουτεσιώτης υπερασπίστηκε την εστία με τους Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας και τους Σισέ, Βούκοβιτς κεντρικό δίδυμο. Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν οι δύο χαφ του Ολυμπιακού, ενώ ακραίοι επιθετικοί οι Λάζαρος, Φετφατζίδης. Ο Φορτούνης είχε τον γνωστό του επιτελικό ρόλο, ενώ στην κορυφή ήταν ο Γκερέρο. Οι Βέλγοι στο 6’ κέρδισαν πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Τροσάρντ από τον Λάζαρο. Ο ίδιος στο 7’ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έλεγξε το παιχνίδι, πίεσε ψηλά τη Γκενκ, της δημιούργησε θέματα, αλλά του έλειπε η ουσία.

Η καλύτερη στιγμή του σημειώθηκε στο 16’ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπουχαλάκης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα που είχε τον έλεγχο δημιουργούσε καταστάσεις μόνο από τη δεξιά πλευρά. Από αριστερά ο Τσιμίκας ήταν ο μοναδικός που ήταν λίγο δραστήριος και με τον Φετφατζίδη να μην έχει βοηθήσει ουσιαστικά καθόλου την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Στο καλό του διάστημα ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καταστάσεις για την εστία του Βούκοβιτς.

1-0 και κατάρρευση ξανά για τον Ολυμπιακό

Από ένα σημείο και μετά, όμως, η Γκενκ άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι. Στο 30’ ο Φετφατζίδης έχασε εύκολα τη μπάλα έξω από την περιοχή, Σισέ και Βούκοβιτς δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Τροσάρντ δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0. Ο Ολυμπιακός όπως έγινε και με τη Σιντ Τρούιντεν από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ κατέρρευσε. Η αντίδραση του ήταν κάκιστη και στο 34’ ήρθε και δεύτερο γκολ με τον Τροσάρντ αυτή τη φορά να δημιουργεί και τον Μαλινόφσκι να εκτελεί τον Χουτεσιώτη από το ύψος του πέναλτι. Το σκηνικό κατάρρευσης συνεχιζόταν για τον Ολυμπιακό και στο 42’ οι Βέλγοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Ζεγκρόβα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0.

Μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Ποντένσε αντί του αρνητικού Φετφατζίδη και τον Ανδρούτσο αντί του Καμαρά. Είναι γεγονός πως 10 με 15 λεπτά ο Ολυμπιακός φάνηκε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Είχε μία πολύ καλή ευκαιρία στο 48’ με Τσιμίκα, Ποντένσε να αλλάζουν ωραία τη μπάλα, αλλά ο Γκερέρο να μη μπορεί να νικήσει τον Βούκοβιτς. Μέχρι το 60’ πατούσε καλά ο Ολυμπιακός, αλλά στο 65’ ήρθε το ανόητο πέναλτι του Σισέ στον Σαμάτα και ο Τροσάρντ αυτή τη φορά ευστόχησε για το 3-0. Οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν τον έλεγχο του αγώνα με τη Γκενκ να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο. Τα προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι των Πειραιωτών ήταν πολύ μεγάλα και σοβαρά.

Χάθηκε στα κενά του…

Οι χαφ δεν μπορούσαν να κόψουν, ενώ το δίδυμο Σισέ, Βούκοβιτς είχε σοβαρά «θέματα». το 4-0 ήρθε από τον Ζεγκρόβα στο 76 σε ρυθμούς προπόνησης και χωρίς να του δυσκολέψει κανένας τη ζωή. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης έμοιαζε να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό να μην έχει κουράγιο να αντιδράσει και τη Γκενκ να δείχνει στο γήπεδο πως όποτε ήθελε έβγαζε φάσεις. Στο 80’ ο Μαρτίνς έκανε αλλαγές και η ομάδα του Πειραιά έπαιζε με Κούτρη αριστερό μπακ, Τσιμίκα εξτρέμ, τον Χατζισαφί στα χαφ, δίπλα στον Μπουχαλάκη, τον Ποντένσε δεξιά, τον Ανδρούτσο σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Καρίμ στην κορυφή. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός γνώρισε μία βαριά ήττα από μία σαφώς πιο έτοιμη ομάδα. Μία ήττα που είναι ηχηρή καμπάνα και σκληρό μάθημα για τους «ερυθρόλευκους».

ΓΚΕΝΚ: Βούκοβιτς, Ουρόνεν, Ντεβάεστ, Αϊντόο, Μαέλε, Μπέργκε, Μαλινόφσκι, Ποζουέλο, Τροσάρντ, Ζεγκρόβα, Σαμάτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (46’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Λάζαρος (80’ Χατζισαφί), Φορτούνης (80’ Κούτρης), Φετφατζίδης (46’ Ποντένσε), Γκερέρο (80’ Ανσαριφάρντ).