Φαμπιάνο: «Στόχος είτε το πρωτάθλημα, είτε το κύπελλο»

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός του Άρη Φαμπιάνο Λέισμαν ήταν εκείνος που απάντησε στις ερωτήσεις των φιλάθλων στην καθιερωμένη συνέντευξη της εβδομάδας για τη Super League.

Φαμπιάνο: «Στόχος είτε το πρωτάθλημα, είτε το κύπελλο»

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός του Άρη Φαμπιάνο Λέισμαν απαντάει στις ερωτήσεις των φιλάθλων στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξη της εβδομάδας και τονίζει: «Ο μεγαλύτερος μου στόχος είναι να κερδίσω έστω και ένα τρόπαιο φέτος με τον Άρη, είτε το πρωτάθλημα είτε το Κύπελλο»

- Πόσο επηρεάζει έναν ποδοσφαιριστή να ζει σε μια όμορφη πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη;

«Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη τρεις μήνες περίπου και είναι μια πόλη που μου αρέσει πολύ, καθώς έχει ωραία ποιότητα ζωής, εστιατόρια και γενικά πολλές ομοιότητες με τη Βραζιλία. Δε δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ, ωστόσο σαν ποδοσφαιριστή δε με επηρεάζει, καθώς είναι δυο ξεχωριστά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα είναι η συγκέντρωση στις προπονήσεις, στους αγώνες και μετά όλα τα υπόλοιπα».


-Πώς κρίνεις το επίπεδο του Άρη σε σχέση με την περσινή σου ομάδα τη Ντενιζλίσπορ και μια γενικότερη σύγκριση ελληνικού έναντι τουρκικού πρωταθλήματος;

«Η ποιότητα του Άρη είναι σαφώς καλύτερη από της Ντενιζλίσπορ, έχουμε πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά. Αν μιλήσουμε γενικά για ελληνικό και τούρκικο πρωτάθλημα, θα πω ότι είναι υπάρχουν αρκετά παρόμοιες ομάδες, οι φίλαθλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και υποστηρίζουν φανατικά τις ομάδες τους. Μπορεί στην Τουρκία να υπάρχουν ομάδες με μεγάλα ονόματα, ωστόσο το επίπεδο παιχνιδιού είναι στο ίδιο επίπεδο με το ελληνικό και επίσης και στα δύο πρωταθλήματα μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι οι ομάδες παίζουν σκληρά».


-Ποιες διαφορές βλέπεις στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα με το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία;

«Οι ομάδες είναι τελείως διαφορετικές τόσο σε τακτική όσο και σε δύναμη. Στη Βραζιλία οι ομάδες παίζουν πιο δυνατό ποδόσφαιρο και οι παίκτες θέλουν να προβάλουν θέαμα. Γενικά δεν μπορείς να συγκρίνεις το ελληνικό με το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, καθώς είναι σε διαφορετικές ηπείρους και αυτομάτως υπάρχουν πολλές διαφορές από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών μέχρι τον πληθυσμό και τα ταλέντα που βγαίνουν».


-Με τα τωρινά δεδομένα και τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Άρης, ποιους στόχους πιστεύεις μπορεί να πετύχει, προκειμένου η φετινή χρονιά να θεωρείται επιτυχημένη;

«Δεν θα μιλήσω για μακριά. Στόχος μας είναι να συγκεντρωνόμαστε και να κερδίζουμε τον επόμενο αγώνα κάθε φορά. Κάθε μέρα με σκληρή δουλειά και κοιτώντας το κάθε ένα παιχνίδι ξεχωριστά μπορούμε να τερματίσουμε ψηλά, να βγούμε Ευρώπη και γιατί όχι να κερδίσουμε και το Κύπελλο».


-Ποια είναι για σένα η καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών;

«Θα έλεγα η Εθνική Βραζιλίας του 2002 που κέρδισε και το Μουντιάλ, με Ντίντα, Καφού. Σίγουρα κάπου θα έβαζα και τον Πελέ, ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, αλλά και τον Κριστιάνο Ρονάλτο με τον Μέσι».


-Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου στόχος με τον Άρη φέτος και υπάρχει κάτι σε δυσκόλεψε να προσαρμοστείς στην ομάδα;

«Ο μεγαλύτερος μου στόχος είναι να κερδίσω έστω και ένα τρόπαιο φέτος με τον Άρη, είτε το πρωτάθλημα είτε το Κύπελλο. Σίγουρα είναι σημαντική η προσπάθεια που κάνεις καθ’ όλη τη χρονιά, ωστόσο για να γράψεις ιστορία και να είσαι μέρος αυτής πρέπει να κερδίσεις και έναν τίτλο. Αυτός και έμενα είναι ο στόχος μου.

Όσον αφορά την προσαρμογή μου στην ομάδα δε με δυσκόλεψε κάτι, καθώς με βοήθησε πολύ ο Νέτο, αλλά και ο Σάσα και γενικότερα από την πρώτη μέρα όλοι με υποδέχτηκαν θερμά».


-Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από την Ελλάδα και τον τρόπο ζωής μας και τι πρωτολές στους Βραζιλιάνους φίλους σου για τη ζωή σου εδώ;

«Η φιλοξενία και το πόσο πολύ οι άνθρωποι αγαπούν το ποδόσφαιρο. Θα αισθανθείς μεγάλη πίεση, οι φίλαθλοι περιμένουν πολλά από εσένα.

Για παράδειγμα, μπορεί να σε δουν σε ένα εστιατόριο ή κάπου έξω και θα σου πουν πάμε για τη νίκη, αλλά γενικά οι Έλληνες είναι πολύ φιλικοί και αισθάνομαι οικεία.

Στους φίλους μου από τη Βραζιλία λέω τα καλύτερα για την Ελλάδα, καθώς είναι μια πολύ όμορφη χώρα, με εκπληκτικό φαγητό, θερμούς ανθρώπους και γενικά έχουμε πολλές ομοιότητες».


-Είσαι έτοιμος να αγωνιστείς μέχρι την τελευταία σου αναπνοή και να πανηγυρίσεις ένα τρόπαιο στην κορυφή του Λευκού Πύργου με τους χιλιάδες οπαδούς της ομάδας;

«Κάθε φορά θέλω να δίνω τα πάντα για την ομάδα και θα παλέψω μέχρι την τελευταία στιγμή για τον Άρη. Όπως είπα θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας του Άρη και να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο δίνοντας χαρά στους φιλάθλους μας».


-Πόσο καλή είναι η συνεργασία σου με τον Άκη Μάντζιο μέχρι τώρα και αν πιστεύεις ότι ο Αρης μπορεί να κατακτήσει φέτος έναν τίτλο;

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε καλή συνεργασία. Σέβομαι τις απόψεις και τις αποφάσεις του. Γενικά έχουμε πολλή ποιότητα σαν ομάδα, ώστε να κερδίσουμε ένα τίτλο. Το Κύπελλο είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους, ωστόσο δεν είναι και εύκολος, καθώς υπάρχουν εξίσου καλές ομάδες».


-Πως σου φαίνεται η Θεσσαλονίκη και ο κόσμος του Άρη;

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ όμορφη πόλη, με ωραία μέρη. Οι φίλοι του Άρη είναι απλά υπέροχοι. Μ’ αρέσει που όταν πάω σε εστιατόρια με την οικογένειά μου, με αναγνωρίζουν, έρχονται μας μιλάνε και είναι πολύ φιλικοί και συμπαθητικοί».


-Πιστεύεις ο Άρης θα καταφέρει να κατακτήσει τίτλο μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια;

«Έχουμε ομάδα για την κατάκτηση ενός τίτλου. Με συγκέντρωση, σκληρή προπόνηση και παίζοντας σοβαρά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρειάζεται να πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, διαφορετικά ποιο το νόημα;».


-Πώς σου φαίνεται η ατμόσφαιρα του Κλεάνθης Βικελίδης;

«Η ατμόσφαιρα στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι φανταστική. Αισθάνεσαι απίστευτα όταν παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο. Δεν σταματούν να τραγουδάνε ούτε λεπτό, μας δίνουν ώθηση και έτσι και εμείς θέλουμε να δίνουμε το 110% των δυνατοτήτων μας για ένα καλό αποτέλεσμα. Όταν βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο δεν σκέφτεσαι τίποτα λιγότερο από τη νίκη, ειδικά όταν βλέπεις όλο αυτό τον κόσμο να σε υποστηρίζει».


-Ποιος ήταν ο άνθρωπος που σε έπεισε να έρθεις στον Άρη και πως σου φαίνεται η ομάδα σαν σύλλογος;

«Ο Νέτο ήταν αυτός που με έπεισε να έρθω. Μου είπε τα καλύτερα λόγια. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Άρης σαν σύλλογος, είναι σοβαρός και θέλω να πετύχω πολλά με αυτή την ομάδα, δουλεύοντας σκληρά».