Παναιτωλικός: Πρώτος Έλληνας σκόρερ ο Νίκος Βέργος

Ο Νίκος Βέργος με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στον Ολυμπιακό, έγινε ο κορυφαίος Έλληνας σκόρερ του Παναιτωλικού στη μεγάλη κατηγορία με 12 τέρματα. Ξεπέρασε τον Γιώργο Θεοδωρίδη.

Παναιτωλικός: Πρώτος Έλληνας σκόρερ ο Νίκος Βέργος

Ο Σωτήρης Νίνης έγινε 300άρης, ο Άιας Άοσμαν συνεχίζει την... αποκλειστικότητα στα γκολ του Ιωνικού και ο Νίκος Βέργος είναι πλέον πρώτος σκόρερ του Παναιτωλικού μεταξύ Ελλήνων.

Ο Νίνης 300 αγώνες στην καριέρα του
Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007 σαν "παιδί-θαύμα" από τον Παναθηναϊκό, αφού πριν κλείσει τα 17 χρόνια του έγινε βασικός στην ομάδα. Ο Σωτήρης Νίνης είναι ο τρίτος νεότερος που έχει φορέσει τη φανέλα του στο Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και δεύτερος στην Ευρώπη.

Το 2012 έκανε το μεγάλο άλμα στην Πάρμα, γύρισε στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ, ξαναγύρισε για τον Παναθηναϊκό κα το 2016 βρέθηκε στο Βέλγιο. Οι τραυματισμοί του δεν επιτρέπουν να παίζει πολύ, δοκιμάζει στον Ισραήλ και το καλοκαίρι του 2020 ο Βόλος τον ξαναφέρνει στην Ελλάδα, αφού είχε μείνει ένα χρόνο εκτός.

Στα 31 χρόνια του προσφέρει με την εμπειρία του και στη Νεάπολη έφτασε τους 300 αγώνες στην επαγγελματική του καριέρα σε συλλογικό επίπεδο. Σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και 12 διαφορετικές διοργανώσεις.

Ο Σωτήρης έχει 234 παιχνίδια σε πρωταθλήματα, 31 σε Κύπελλα και 35 στα Κύπελλα Ευρώπης. Έχει πετύχει συνολικά 26 γκολ σε αυτά τα 300 παιχνίδια.

Το γκολ... προσωπική υπόθεση του Άοσμαν...
Το εντυπωσιακό σερί δεν λέει να σταματήσει. Ο Ιωνικός πέτυχε το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα στο παιχνίδι με το Βόλο, και ο Άιας Άοσμαν... ανακατεύθηκε και πάλι!

Έδωσε στην ασίστ στο Νίκο Βαφέα, και έτσι έφτασε τις τρεις ασίστ, ενώ έχει πετύχει και τρία γκολ. Αλλά τρία και τρία μας κάνει έξι, άρα εμπλέκεται σε όλα τα γκολ της ομάδας του.

Ανεπανάληπτο γεγονός στην ιστορία του πρωταθλήματος, όσο βέβαια μπορεί κανείς να ελέγξει ασίστ παλιότερα χρόνια.

Ο Βέργος πρώτος Έλληνας σκόρερ του Παναιτωλικού...
Ο Νίκος Βέργος πέτυχε το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα Super League Interwetten με τον Παναιτωλικό και μαζί με τα πέντε που είχε πέρσι έφτασε τα εννέα.

Έτσι έγινε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του Παναιτωλικού στην κατηγορία, αφήνοντας πίσω το Γιώργο Θεοδωρίδη. Φυσικά στη γενική κατάταξη ο Βέργος είναι 8ος, καθώς υπάρχουν άλλοι επτά, αλλά ξένοι, με περισσότερα γκολ.

Από το καλοκαίρι του 2020 ο επιθετικός από το Κιλκίς έχει πετύχει 12 γκολ συνολικά σε 42 παιχνίδια του με τον Παναιτωλικό.

πηγή: www.slgr.gr