Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία του Μπα και τα παραδείγματα προς αποφυγή ενόψει Άιντραχτ

Ο Ουσεϊνού Μπα έχει μία μεγάλη ευκαιρία την Πέμπτη (4/11) με την Άιντραχτ. Να προκαλέσει... πονοκεφάλους (με την καλή έννοια) στον Μαρτίνς ενόψει της συνέχειας της σεζόν, αλλά και να δείξει ότι έχει μάθει από τα σοβαρά λάθη του παρελθόντος.  

Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία του Μπα και τα παραδείγματα προς αποφυγή ενόψει Άιντραχτ

Ο Ουσεϊνού Μπα επέστρεψε στη δράση μετά από ένα μήνα που ήταν μονίμως στην εξέδρα λόγω του περιορισμού των θέσεων μη κοινοτικών στις αποστολές για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μετά από το ματς στην Πόλη με την Φενέρμπαχτσε, όπου έπαιξε για ένα ημίχρονο ως δεξιός μπακ, επανεμφανίστηκε στο Αγρίνιο για να κάνει μία τρόπον τινά «πρόβα» με τον Παπασταθόπουλο ενόψει Άιντραχτ.

Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Σενεγαλέζος στόπερ. Στο διάστημα που ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το γκολ της νίκης έδειχνε να μην πατάει καλά. Έχασε τον Βέργο στη φάση του γκολ του Παναιτωλικού, σε γενικές γραμμές έχει το κακό συνήθειο να χρησιμοποιεί τα χέρια και να ρισκάρει φάουλ στα όρια της περιοχής, πήγαινε κάπως άτσαλα στον αντίπαλο, αλλά τουλάχιστον δεν το πλήρωσε η ομάδα του.

Ωστόσο, αμέσως μετά το 2-1 και την οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού, ήταν ο ορισμός του «βράχου». Είχε μία σωτήρια κεφαλιά στο 77’, προτού βγει φάτσα με τον Βατσλίκ ο Λούι. Είχε κι άλλες επεμβάσεις σε γεμίσματα των παικτών του Παναιτωλικού και ώρες-ώρες έδειχνε στο τελευταίο τέταρτο να κερδίζει για... πλάκα τις εναέριες μονομαχίες.

Την Πέμπτη (4/11) τα πράγματα σαφέστατα θα είναι πιο δύσκολα, καθώς θα πρέπει να χαλιναγωγήσει λίγο και τον παρορμητισμό του.

Ο Μπα έχει μια μεγάλη ευκαιρία με την Άιντραχτ. Να βάλει... δύσκολα στον Μαρτίνς ενόψει της συνέχειας και να μην διεκδικει φανέλα βασικού μόνο όταν λείπει κατ’ ανάγκη ένας εκ των Σισέ ή Παπασταθόπουλου, αλλά και να δείξει ότι έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος.

Μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη έχει δεχτεί δύο ανόητες αποβολές, για μία κακή αντίδρασή του σε φάουλ που έκανε στο Εμιρέιτς τον περασμένο Μάρτιο και έριξε την μπάλα προς τον διαιτητή και για ένα άνευ λόγου και αιτίας σκληρό μαρκάρισμα με την Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία στο κέντρο του γηπέδου.

Προσοχή λοιπόν και μακριά από επιπόλαιες κάρτες ή φθηνά φάουλ έξω από την περιοχή λόγω υπερβολικής χρήσης των χεριών. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι εκτός των άλλων η Άιντραχτ είναι μία ικανή ομάδα ως προς τις στατικές φάσεις.