ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-1: Έπαιξαν για τη νίκη, πήραν το βαθμό (highlights)

Σε «γεμάτο» ματς ΠΑΣ και Αστέρας έμειναν στο 1-1 (Σίτο, Μπρένερ) Πολλές ευκαιρίες οι δύο ομάδες, δύο δοκάρια ο Αστέρας. Αποβολή Μπαράλες στο 82'. Αποχώρησαν τραυματίες Μουνάφο και Μπρένερ. 

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-1: Έπαιξαν για τη νίκη, πήραν το βαθμό (highlights)

Πολύ ωραίο παιχνίδια στους «Ζωσιμάδες» με ΠΑΣ και Αστέρα να αρκούνται στην ισοπαλία (1-1, με σκόρερ τους Σίτο και Μπρένερ), ενώ κυνήγησαν τη νίκη μέχρι το τέλος. Με τον ΠΑΣ να πέφτει στον Τσιφτσή, τον Αστέρα να έχει δύο δοκάρια και γενικά πολλές φάσεις μετά το 30'. Αποβλήθηκε ο Μπαράλες στο 82' για αψυχολόγητη ενέργεια.

Με απουσίες και οι δύο ομάδες, καθώς ο Ηρακλής Μεταξάς δεν είχε Περέα και Γκαρντάβσκι, ενώ ο Μίλαν Ράσταβατς τους Καρμόνα, Κρεσπί, Καπίγια. Με τον ΠΑΣ να έχει δύο επιθετικούς (Μιλιντσεάνου και Σνάιντερ), ενώ ο Αστέρας έπαιζε με τον Σόνι πίσω από τον Μπαράλες. Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα, αλλά δίχως τη μεγάλη φάση, ενώ στο 23' ο Μουνάφο τράβηξε τον Μπρένερ, πήρε κίτρινη αλλά και τραυματίστηκε στα πλευρά (χρειάστηκε να μεταβεί για εξετάσεις στο νοσοκομείο), με συνέπεια να αντικατασταθεί από τον Ιγκλέσιας. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 30', αλλά η ωραία κούρσα του Σάλιακα και το σουτ του διεθνούς μπακ σταμάτησαν στην απόκρουση του Τσιφτσή.

Το γκολ για τον Αστέρα ήρθε κόντρα στη ροή, καθώς ο ΠΑΣ είχε ανεβάσει απόδοση. Στο 34' όμως ο Άλβαρες δοκίμασε σουτ προς την εστία, ο Σίτο μπήκε στη φάση και με δικό του δυνατό αριστερό στην κλειστή γωνία του Λοντίγκιν έγινε το 0-1. Γκολ για τον Σίτο έπειτα από 17 αγώνες και προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους. Άμεση η απάντηση για τον ΠΑΣ στο 37΄με την προσπάθεια του Μπρένερ στο δοκάρι και στα δίχτυα παρά την εκτίναξη του Τσιφτσή που βρήκε την μπάλα, αλλά δεν την έδιωξε. Διαμαρτυρίες από τους παίκτες του Αστέρα για χέρι του Μπρένερ και όχι κεφαλιά, η φάση εξετάστηκε και το γκολ μέτρησε, ενώ οι φιλοξενούμενοι ζητούσαν και φάουλ πριν από την πολύ ωραία η σέντρα από τον Εραμούσπε. Ο σκόρερ του ΠΑΣ τραυματίστηκε στην προσπάθειά του για το γκολ και επίσης έφυγε εκτός αγώνα (και αυτός για εξετάσεις στο πόδι, άμεσα σε κλινική) , με τον Μορέιρα στη θέση του. Ευκαιρία είχε ο Μπαράλες με κεφαλιά στο 44΄, αλλά και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Δυνατά μπήκε ο ΠΑΣ στην επανάληψη με δύο προσπάθειες του Καραχάλιου, αλλά ο Αστέρας είχε τη μεγάλη φάση με σουτ του Άλβαρες στο κάθετο δοκάρι στο 51'. Με τον ΠΑΣ χάνει ευκαιρία με τον Μορέιρα στο 54', σε ένα ματς που δεν είχε τίποτα μέχρι το 30' και από κει και πέρα έγινε χαμός με εκατέρωθεν προσπάθειες για γκολ! Ο Κάργας στο 60' σούταρε στη γωνία, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε. Ενώ στο 62' ήταν η σειρά του Λοντίγκιν να κάνει καλή επέμβαση στο σουτ του Σίτο, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο δοκάρι! Δεύτερο για τον Αστέρα. O Τσιφτσής στο 65' πήρε σειρά, για να διώξει δύσκολα τη σέντρα σουτ του Σάλιακα.

Στο 82' σε επίθεση του Αστέρα, ο Μπαράλες χτύπησε τον Πίρσμαν και με υπόδειξη του VAR o Γκάμαρης τον απέβαλλε. Με τον ΠΑΣ να έχει την ευκαιρία να φτάσει στη νίκη με παίκτη παραπάνω, καθώς ο Μεταξάς έβαλε και τον Μίνα στο ματς. Τρομερή ευκαιρία έχασε ο Μορέιρα στο 93' με τον Τσιφτσή να βρίσκει για λίγο την μπάλα στο δυνατό σουτ του Αφρικανού! Και αμέσως μετά άστοχη κεφαλιά του Κάργα. Στην τελευταία φάση του ματς.

Μικρογραφία

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Σκόρερ: 34' Σίτο 0-1, 37' Μπρένερ 1-1

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

Κόκκινη: 82' Μπαράλες

Κίτρινες: 23' Μουνάφο, 31' Σανταφέ, 38' Γκαρθία, 69' Καραχάλιος, 95' Τσιφτσής

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Οικονομόπουλος (85' Μίνα), Σνάιντερ, Μπρένερ (43' λ.τ. Μορέιρα), Μιλιντσεάνου (76' Λώλης).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Γκαρθία, Άλβαρες, Καστάνιο, Ατιένθα, Σανταφέ (66' Γκόμεζ-94' Τασουλής), Μουνάφο (26' λ.τ. Ιγκλέσιας), Σίτο, Ριέρα (94' Κανελλόπουλος), Σόνι (66' Βαλιέντε), Μπαράλες.

Δείτε εδώ τα highlights της αναμέτρησης στο στάδιο «Ζωσιμάδες»