ΑΕΚ - Άρης 2-1: «Δια πυρός και σιδήρου» το «τρία στα τρία» της «Ένωσης» με Γιαννίκη! (highlights)

Η ΑΕΚ πέτυχε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο επικρατώντας 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ. Τα γκολ οι Μήτογλου (αποβλήθηκε στο 71'), Μάνταλος και Ματέο Γκαρσία . Έτσι διατηρήθηκε στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

ΑΕΚ - Άρης 2-1: «Δια πυρός και σιδήρου» το «τρία στα τρία» της «Ένωσης» με Γιαννίκη! (highlights)

Τρίτο ματς με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο κι ισάριθμες νίκες για την ΑΕΚ που επικράτησε του Άρη στο μεγάλο ματς της 8ης αγωνιστικής της Super League με 2-1.

Έτσι η «Ένωση» επανήλθε στη 2η θέση στον πόντο από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Το ματς ήταν ποιοτικό με πολύ καλό ρυθμό.

ΑΕΚ - Άρης 2-1: Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις (vid)

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν αλλά κεφαλιά - ψαράκι του Μάνταλου απέκρουσε ο Κουέστα και μετά από αναμπουμπούλα ο Ρότα σούταρε ψηλά.

Ακολούθως πήρε την μπάλα ο Άρης με τους Μπερτόγλιο, Γκάμα και Γκανέα να υποχρεώνουν σε σωτηρίες επεμβάσεις τον Στάνκοβιτς.

Ο Αυστριακός κίπερ συνεπικουρούμενος από τον Μήτογλου (για 3ο ματς βασικός) που έβαλε σωτήρια κόντρα στον Μπερτόγλιο κράτησε το μηδέν, με τον νεαρό αμυντικό να πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα ως παίκτης της ΑΕΚ στο 16' με μονοκόμματο σουτ μετά από φάουλ του Μάνταλου.

Κι αφού ο Μπράμπετς είχε δοκάρι σε κεφαλιά μετά από κόρνερ (23') η ΑΕΚ έφτασε στο 2ο γκολ παίζοντας το αγαπημένο της παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Ο Τσούμπερ βρήκε τον Μάνταλο και το μαρκάρισμα του Μπράμπετς εντός περιοχής θεωρήθηκε παράβαση (κι από το VAR) μ' αποτελέσμα ο αρχηγός της ΑΕΚ να κάνει το 2-0 από τη βούλα του πέναλτι.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το 71' που η κίτρινη κάρτα που έδειξε ο ρέφερι για τράβηγμα του επελαύνοντα Καμαρά, από τον Μήτογλου, έγινε κόκκινη μετά από επέμβαση του VAR και μελέτη του βίντεο.

Δύο λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύθηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα μειώνοντας με κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι παρότι πίεσαν μέχρι τέλους έχοντας ευκαιρίες με Μαντσίνι και Σάσα (96') δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

AEK– Άρης 2-1

ΟΑΚΑ («Σπύρος Λούης»)

Σκόρερς: 16’ Μήτογλου, 37’ πεν. Μάνταλος – 73’ Ματέο Γκαρσία

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Κίτρινες κάρτες: Ρότα, Μάνταλος, Σιμόες, Βράνιες, Τζαβέλλας – Φαμπιάνο, Τζέγκο, Ιτούρμπε, Καμαρά.

Κόκκινες κάρτες: Μήτογλου.

AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς – Ρότα (26’ Μισελέν), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμάνσκι (77’ Τζαβέλλας), Σιμόες – Τάνκοβιτς (60’ Λιβάι Γκασία), Μάνταλος (60’ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ – Ανσαριφάρντ (77’ Αραούχο).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Σούντγκρεν , Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Τζέγκο (61’ Σάσα), Εντιαγέ (78’ Ιτούρμπε) – Γκαρσία, Μπερτόγλιο (88’ Χαϊροβιτς), Γκάμα (61’ Μαντσίνι) – Καμαρά.