Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2: Το πήραν οι παλιοσειρές! (highlights)

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο επικρατώντας με 2-1 του Παναιτωλικού μετά από ένα δραματικό παιχνίδι. Τικίνιο (13') και Ελ Αραμπί (70') τα γκολ των νικητών, είχε ισοφαρίσει ο Βέργος (19').

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2: Το πήραν οι παλιοσειρές! (highlights)

Του έκανε τη ζωή δύσκολη ο Παναιτωλικός, αλλά αυτό που έχει σημασία για τον Ολυμπιακό είναι ότι κατάφερε και έφυγε από το Αγρίνιο με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του. Οι πρωταθλητές επικράτησαν με σκορ 2-1 της ομάδας του Αγρινίου σε ένα παιχνίδι που άνοιξαν το σκορ στο 13' με τον Τικίνιο, δέχτηκαν την ισοφάριση στο 19' από τον Βέργο και έκαναν το 2-1 στο 70' με πέναλτι του Ελ Αραμπί.

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2: Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις (vids)

Με τρεις αλλαγές ο Μαρτίνς

Όπως αναμενόταν η ενδεκάδα του Ολυμπιακού δεν είχε πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Ρόνι Λόπες πήρε τη θέση του Γκάρι Ροντρίγκες και ο Τικίνιο έπαιξε αντί του Ελ Αραμπί, ενώ ο Μπα αντικατέστησε στην άμυνα τον Σισέ, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με την Άιντραχτ. Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με τρεις στόπερ, τον Μάλημ τον Μπακαδήμα και τον Κορνέλιους. Αντούνες και Λούι έπαιξαν στα άκρα με τον Τσιγγάρα και τον Φλόρες να είναι οι δύο χαφ. Ντουάρτε, Μόρσεϊ και Βέργο συνέθεσαν την τριάδα της επίθεσης.

Καλό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, είχε απάντηση ο Παναιτωλικός

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση να πάρει τη μπάλα στα πόδια του και να ψάξει ένα γρήγορο γκολ. Μασούρας και Τικίνιο έδειξαν αρκετά δραστήριοι από τα πρώτα λεπτά και οι Πειραιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στο 13' όταν ο Βραζιλιάνος σκόραρε με κεφαλιά μετά το καλοχτυπημένο κόρνερ του Λόπες. Εκεί φάνηκε πως όλα εξελίσσονταν ιδανικά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Όλα αυτά άλλαξαν στο 19' όταν ο Ντουάρτε έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Μπα είχε κακή θέση με αποτέλεσμα ο Βέργος να βγει στην κόντρα. Ο Σωκράτης που κάλυπτε τον επιθετικό του Παναιτωλικού δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και ο Βέργος έκανε το 1-1.

Πίεζε, αλλά κάτι έλειπε

Στη συνέχεια η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ του Ολυμπιακού, όμως, αυτό δεν σήμαινε κάτι. Η ομάδα του Πειραιά έδειχνε μπλοκαρισμένη απέναντι στους τρεις στόπερ και ο Μαρτίνς από το 25' και μετά έβαλε τον Μασούρα δίπλα στον Τικίνιο παίζοντας κάτι σαν 4-4-2. Ο Λόπες ήταν αρκετά δραστήριος, ενώ αρκετούς χώρου από δεξιά έβρισκε και ο Λαλά, αλλά είχε κάκιστες σέντρες. Ο Ολυμπιακός αν και είχε την κατοχή δεν μπορούσε να παίξει κάθετα και να φτιάξει φάσεις, ενώ οι Αγρινιώτες κάθε φορά που κέρδισαν την κατοχή έβγαιναν γρήγορα και επικίνδυνα στην κόντρα. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ να μένει στο 1-1.

Έσφιξε ο κλοιός για τον Παναιτωλικό

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Παναιτωλικός είχε οπισθοχωρήσει και προσπαθούσε να προστατέψει το 1-1 όπως διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κρατούσε τη μπάλα στα πόδια του και πίεζε ασφυκτικά τους Αγρινιώτες. Η ομάδα του Αναστασίου είχε μείνει στην περιοχή της και προσπαθούσε να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των πρωταθλητών. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Πειραιά προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις με γεμίσματα προς την περιοχή του Μελίσσα και με πολλά σουτ έξω από την περιοχή.

Καθάρισαν Ελ Αραμπί, Ματιέ

Το κάθετο ποδόσφαιρο έλειπε από τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι πίεζε ασφυκτικά για να σκοράρει. Έτσι ο Μαρτίνς στο 54' έριξε στο γήπεδο τους Ανδρούτσο, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Αποφάσισε να παίξει με δύο επιθετικούς και να βάλει επίσης τον πιο δημιουργικό Ματιέ Βαλμπουενά. Η πίεση έγινε ακόμα πιο ασφυκτική για την άμυνα του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό να κερδίζει συνεχόμενα κόρνερ και να μην αφήνει την ομάδα του Αναστασίου να φτάσει ούτε μέχρι το κέντρο. Πάλευαν οι γηπεδούχοι με όλες τους τις δυνάμεις να κρατήσουν το 1-1, αλλά στο 68' ο Μελίσσας έκανε πέναλτι στον Βαλμπουενά, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα στο 70' ο Ελ Αραμπί. Μετά το 1-2 ο Παναιτωλικός αποφάσισε να βγει από την άμυνα του και είναι αλήθεια ότι δημιούργησε συνθήκες στην περιοχή του Ολυμπιακού με τον Αναστασίου να ρίχνει στο γήπεδο και τον Καρέλη για να ψάξει το 2-2. Η ομάδα του Αγρινίου προσπάθησε μέχρι το φινάλε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά δεν τα κατάφερε και οι πρωταθλητές πήραν ένα πολύτιμο "τρίποντο".

Μικρογραφία

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Σκόρερ: 13' Τικίνιο, 19' Βέργος, 70' πέναλτι Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 45+1 Φλόρες, 68' Μελίσσας, 90+3 Ντουάρτε, 90+8 Κορνέλιους

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Κορνέλιους, Λούι, Βέργος, Ντουάρτε, Φλόρες, Αντούνες, Μόρσεϊ (76' Αποστολάκης), Μαλής, Τσιγγάρας, Μπακαδήμας (84' Καρέλης)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά (54' Ανδρούτσος), Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (54' Βαλμπουενά) - Αγκιμπού Καμαρά (90+5 Σισέ), Μασούρας, Ρόνι Λόπες (54' Ελ Αραμπί)- Τικίνιο (82' Κούντε).