Ονιεκούρου ώρα για πράξεις

Ο Ονιεκούρου είναι ο μοναδικός που δεν πρέπει να έχει παράπονο από τον Μαρτίνς. Έχει πάρει τις περισσότερες ευκαιρίες από οποιοδήποτε άλλο «φανταχτερό» μεταγραφικό απόκτημα.

Ονιεκούρου ώρα για πράξεις

Όποιος νομίζει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει ένα ήσυχο βράδυ απόψε στο Αγρίνιο είναι βαθιά νυχτωμένος. Δεν στεκόμαστε ιδιαίτερα στην γκρίνια που επικρατεί στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» για τον ορισμό του Φωτιά. Στεκόμαστε στο γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο δείχνουν τα αποτελέσματά της. Έως τώρα τα γκολ που έχει δεχθεί είναι απόρροια μπαράζ λαθών, τα οποία περισσότερο παραπέμπουν σε ομάδα που λειτουργεί με αφέλεια στο ανασταλτικό κομμάτι. Στην επίθεση έχει δείξει ότι μπορεί να βγάλει φάσεις, ότι μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους, ενώ θέλει ιδιαίτερη προσοχή και στις στατικές φάσεις.

Εννοείται ότι για τον Ολυμπιακό δεν χωράει καμία δικαιολογία σε περίπτωση που απολέσει βαθμούς στο Αγρίνιο. Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι η ομάδα που δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Όσο για τον ΠΑΟΚ; Αν δεν κερδίσει τον Απόλλωνα στην Τούμπα, τότε δεν έχει νόημα να κάθεται να ασχολείται με το πώς θα κυνηγήσει την κορυφή. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει αρχίσει να συνέρχεται με τον Τζιανλούκα Φέστα στο τιμόνι της, αλλά -ας μας συγχωρέσουν οι φίλοι του Απόλλωνα- δεν δείχνει έως τώρα να είναι και κάτι ιδιαίτερο στο επιθετικό κομμάτι. Ότι κέρδισε με 1-0 τον πολύ καλά οργανωμένο ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη εβδομάδα σίγουρα δείχνει πρόοδο, αλλά μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο, λέγοντας ότι ο Φέστα έχει φτιάξει έναν Απόλλωνα που... πετάει!

Επειδή διαβάζουμε διάφορα για τον Χένρι Ονιεκούρου με αφορμή τον αποκλεισμό του από το σημερινό ματς του Αγρινίου, θεωρούμε ότι ήταν... λίγο από όλα η απόφαση του Μαρτίνς να τον αφήσει στην Αθήνα. Και επειδή πρέπει να δηλωθούν πέντε μη κοινοτικοί ποδοσφαιριστές στην τελική εικοσάδα, αλλά και για να καταλάβει ο Νιγηριανός ότι θα πρέπει να δείξει περισσότερα πράγματα στην καθημερινότητά του στον Ρέντη ή όποτε χρησιμοποιείται στα ματς. Ο Ονιεκούρου είναι ο μοναδικός που δεν πρέπει να έχει παράπονο από τον Μαρτίνς. Έχει πάρει τις περισσότερες ευκαιρίες από οποιοδήποτε άλλο «φανταχτερό» μεταγραφικό απόκτημα (εξαιρείται ο Αγκιμπού Καμαρά), αλλά έχει κάνει μία... τρύπα στο νερό. Ένα καλό μισάωρο με τον Ατρόμητο και ένα γκολ στο αδιάφορο παιχνίδι της Μπρατισλάβας με τη Σλόβαν δεν φτάνουν για έναν ποδοσφαιριστή που κόστισε μία περιουσία στον Ολυμπιακό.

Κι αν θέλετε να το πάμε λίγο παρακάτω, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι μόνο στην Τουρκία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, σε μία λίγκα όπου επικρατεί μια τρόπον τινά αγωνιστική αναρχία, η τακτική στις ομάδες πολλές φορές πηγαίνει περίπατο και για αυτό τον λόγο οι σύλλογοι δεν μπορούν να κάνουν σοβαρή ευρωπαϊκή πορεία τα τελευταία χρόνια. Οι υπεραξίες που δημιουργούνται στη γειτονική χώρα αγγίζουν τα όρια του (ποδοσφαιρικού) σκανδάλου! Ο Ονιεκούρου οφείλει να αποδείξει άμεσα ότι δεν είναι στη λίστα των παικτών που μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο μόνο στο γεμάτο «ανορθογραφίες» τουρκικό πρωτάθλημα. Υψηλή ποιότητα έχει... Πρέπει όμως να σταματήσουν κάπου εδώ τα λόγια. Ώρα για πράξεις.