Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με Ονιεκούρου και η μπάλα πλέον στο... γήπεδο του Νιγηριανού

Ο Χένρι Ονιεκούρου δεν έμεινε εκτός Αγρινίου αποκλειστικά και μόνο επειδή υπάρχει θέμα με τις θέσεις των μη κοινοτικών που δηλώνονται στα ματς πρωταθλήματος, αλλά απονεμήθηκε και μία τρόπον τινά ποδοσφαιρική δικαιοσύνη που υποχρεώνει τον Νιγηριανό να «απαντήσει» σύντομα. 

Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με Ονιεκούρου και η μπάλα πλέον στο... γήπεδο του Νιγηριανού

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας... Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ισχυρίζεται ότι προτιμάει να βλέπει τον Βρουσάι στην ενδεκάδα από τον Ονιεκούρου; Ή να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στον Ρόνι Λόπες από τον Νιγηριανό;

Σε τούτη εδώ τη... γωνιά του fosonline.gr, δεν έχουμε σκοπό να στοχοποιήσουμε και να δείξουμε με το δάχτυλο κανέναν. Επιχειρούμε να καταγράψουμε κάποια δεδομένα. Εννοείται ότι ο Ονιεκούρου έχει δώσει δικαιώματα για να τον αποκλείσει ο Μαρτίνς από την αποστολή του Αγρινίου. Όχι λόγω της συχνής αλλαγής χρώματος των μαλλιών του, αλλά αναφερόμαστε σε ποδοσφαιρικά δικαιώματα. Τα μαλλιά είναι ελάσσονος σημασίας. Ας έβγαζε μάτια με την απόδοσή του και ας τα έβαφε και... τιρκουάζ.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμα και το βαμμένο μαλλί μπορεί να πειράζει τον φίλαθλο του Ολυμπιακού, γιατί ο Ονιεκούρου και ο κάθε Ονιεκούρου όταν «τρακάρει» στο χορτάρι, δίνει μία εντύπωση λες και ασχολείται περισσότερο με το χρώμα στο κεφάλι του παρά με το ποδόσφαιρο.

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και ούτε είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε κάποιον για το μαλλί του, ασχέτως αν μας αρέσει ή όχι να τον βλέπουμε πότε με κίτρινο, πότε με άσπρο, πότε με ροζ ή πότε με... πράσινο (σ.σ. προσωπικά δεν μας αρέσει, αλλά και πάλι έχει μικρή σημασία και δεν είναι αυτό το ζητούμενο στην παρούσα φάση). Και ο θρύλος του NBA, Ντένις Ρόντμαν τα έβαφε. Άλλο είναι το θέμα μας λοιπόν.

Ο Ονιεκούρου που δεν είναι τραυματίας, δεν ταξίδεψε στο Αγρίνιο όχι μόνο επειδή πρέπει στο φ.α. να δηλώνονται πέντε μη κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, αλλά και για αγωνιστικούς λόγους.

Κι επειδή κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα από το πουθενά και πως ο πραγματικός λόγος του αποκλεισμού του είναι οι πέντε θέσεις ξένων (Μπα, δύο Καμαρά, Κούντε, Σισέ), σας λέμε ορθά - κοφτά ότι χθες στην ανακοίνωση της αποστολής πολύ απλά αποδόθηκε μία τρόπον τινά ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Να σας θυμίσουμε απλώς ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο Μπα δεν καθόταν στον πάγκο λόγω των θέσεων ξένων. Από την άλλη, όμως, ήταν κανονικά στην αρχική αποστολή και «κοβόταν» λίγο πριν από τη σέντρα. Και στα Γιάννενα πήγε, και στην Τρίπολη, αλλά είδε τα ματς από την εξέδρα. Θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και με τον Ονιεκούρου στο Αγρίνιο. Δεν συνέβη λοιπόν. Οπότε, πάμε παρακάτω...

Ο Μαρτίνς προχώρησε σε μία ποδοσφαιρική δικαιοσύνη σε σχέση με τους υπόλοιπους. Στο προηγούμενο ματς με τον ΠΑΟΚ άφησε έξω τον Ρόνι Λόπες, μολονότι είχε και δύο καλές ενέργειες στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε στην Φρανκφούρτη. Η συγκεκριμένη απόφαση ίσως να ήταν λίγο άδικη για τον Βραζιλιανοπορτογάλο εξτρέμ.

Ο Ονιεκούρου, αν εξαιρεθεί ένα μισάωρο με τον Ατρόμητο και το γκολ επί της Σλόβαν στην Μπρατισλάβα σε ένα αδιάφορο ουσιαστικά παιχνίδι, δεν έχει να επιδείξει τίποτε άλλο στους τρεις μήνες που βρίσκεται στο λιμάνι. Μέχρι και πριν από μία εβδομάδα ο Μαρτίνς τον εμπιστευόταν συνεχώς.

Η «ποδοσφαιρική δικαιοσύνη» έχει να κάνει λοιπόν, με το γεγονός ότι ο Πορτογάλος στέλνει μήνυμα και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, ότι όποιος θέλει να μπει στην ενδεκάδα ή ακόμη-ακόμη και στην αποστολή, θα πρέπει να «απαντάει» είτε στον Ρέντη, είτε στο γήπεδο.

Ο Ονιεκούρου δεν μπορεί να ξέχασε την μπάλα, ούτε και να χάθηκε στον... Αργοσαρωνικό η ποιότητά του για την οποία παραμιλούσαν και έκλαιγαν οι οπαδοί της Γαλατασαράι. Ίσως δεν έχει βρει ακόμα το κουμπί του ο Μαρτίνς. Ίσως ο Αφρικανός να μην έχει βρει το κουμπί του Ολυμπιακού.

Συνήθως τέτοιου είδους αποκλεισμοί από αποστολές φέρνουν θετικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Αρκεί να θέλει βεβαίως και ο ίδιος ο παίκτης να βοηθήσει πρωτίστως τον εαυτό του. Θέλει ο Ονιεκούρου; Οι απαντήσεις προσεχώς... Είτε έτσι, είτε αλλιώς!