Ολυμπιακός: Έτσι άλλαξε το κλίμα με Λαλά

Το παρασκήνιο πίσω από την τυφλή εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς στον Κένι Λαλά.

Ολυμπιακός: Έτσι άλλαξε το κλίμα με Λαλά

Υπήρχε μία σκέψη μετά το ματς της Φρανκφούρτης, σε ένα παιχνίδι που τίποτα δεν πήγε καλά για τον Ολυμπιακό, να προχωρήσει ο Μαρτίνς σε κάποιες αλλαγές προσώπων. Τελικά έκανε μόνο μία: τον Γκάρι αντί του Μπουχαλάκη. Ακουγόταν έντονα ότι μπορεί να έπαιρνε ο Ανδρούτσος τη θέση του Λαλά που ήταν απογοητευτικός στη Γερμανία. Ο Μαρτίνς, ωστόσο, δεν το συζήτησε καν. Εμπιστεύτηκε ξανά τον Γάλλο και τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Από πού κι ως πού έχει αλλάξει το κλίμα με τον Λαλά και από εκεί που έβλεπε την πλάτη των Καρμπόβνικ και Ανδρούτσου, έχει φτάσει πλέον στο σημείο να μη βγαίνει ούτε με... αίτηση; Προ ημερών είχαμε γράψει στο «ΦΩΣ» ότι είχε γίνει μία συζήτηση ανάμεσα στον Μαρτίνς και στον ποδοσφαιριστή στο γραφείο του προπονητή. Ήταν οι δυο τους και δεν διέρρευσε το παραμικρό. Άλλωστε και ο Λαλά δεν είναι ένας άνθρωπος που θα βγάζει στη... φόρα ιδιωτικές συζητήσεις με τον προπονητή. Ούτε καν με τους συμπαίκτες του το κουβέντιασε.

Υπάρχει λόγος που δεν τον βγάζει ούτε με αίτηση

Εκείνη η κουβέντα λοιπόν είχε γίνει πριν από τη Φενέρ, ματς στο οποίο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε μία χαψιά τους αντιπάλους του. Στη συνέχεια έπαιξε και με τον Παναθηναϊκό, όπου ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε. Δύο εβδομάδες αργότερα δεν έκανε κάτι αξιόλογο στα Γιάννινα, ακολούθησε η κακή εμφάνιση στη Φρανκφούρτη και επανήλθε προχθές με μία πολύ καλή παρουσία, με ανεβάσματα, με καθολικές κερδισμένες μονομαχίες απέναντι στον Μπίσεσβαρ, με περιορισμό των Ζίβκοβιτς και Μιτρίτσα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κυρίως με μία «γεμάτη» εμφάνιση σε επίθεση και άμυνα. Παραμονή της Φενέρμπαχτσε, ο Κένι Λαλά προφανώς είχε πάρει κάποιο μήνυμα από τον Μαρτίνς. Σαν να του έβαζε το... μαχαίρι στον λαιμό να δείξει εδώ και τώρα ποιος είναι. Σαν να του πλήγωσε τον ποδοσφαιρικό εγωισμό. Ό,τι και να ειπώθηκε λοιπόν, από εκείνη τη συζήτηση ο Μαρτίνς δεν βγάζει τον Λαλά από την ενδεκάδα. Τον στηρίζει στις δύσκολες στιγμές και του δείχνει έμπρακτα την τυφλή εμπιστοσύνη που του έχει. Πλέον υπάρχει λόγος που δεν τον βγάζει ούτε με αίτηση από την ενδεκάδα και θα τον αντικαταστήσει μόνο αν προκύψει θέμα τραυματισμού ή κόπωσης. Κι ο λόγος έχει να κάνει με το ότι ο Λαλά έχει καταλάβει στο 100% τι ζητάει ο προπονητής του. Είναι προφανές ότι ο Γάλλος που είναι παίκτης ψυχολογίας δεν «πέφτει» μετά από μία άσχημη βραδιά. Αισθανόμενος την εμπιστοσύνη του προπονητή του βρίσκει τη δύναμη να ξανασηκωθεί, κάτι που δεν συνέβαινε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν.

Αυτό που ζητάει πλέον ο Μαρτίνς από τον Λαλά είναι να βρει μία σταθερότητα. Είναι ένα ζήτημα το γεγονός ότι παρουσιάζει εμφανίσεις «μια του ύψους και μια του βάθους», λες και δεν υπάρχει μέση κατάσταση.