Ολυμπιακός: Η αλήθεια για τα τουρκικά σενάρια περί Φεγκουλί

Ο Σοφιάν Φεγκουλί ίσως φύγει τον Ιανουάριο από την Γαλατασαράι και ήδη στην Τουρκία γίνεται λόγος για ελληνικό ενδιαφέρον. Δεν ασχολείται πάντως ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός: Η αλήθεια για τα τουρκικά σενάρια περί Φεγκουλί

Το όνομα του Σοφιάν Φεγκουλί ήταν από τα πολλά που είχαν ακουστεί το περασμένο καλοκαίρι στη λίστα με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, ασχέτως αν στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ σοβαρά οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο 32χρονος Αλγερινός εξτρέμ της Γαλατασαράι βρίσκεται πλέον με το ενάμισι πόδι εκτός Κωνστνατινούπολης. Ο Φατίχ Τερίμ θεωρεί ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο στην ομάδα του και για αυτό το λόγο γίνεται μία προσπάθεια να αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Το δε συμβόλαιό του εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι Τούρκοι λοιπόν έμπλεξαν τον Φεγκουλί με ελληνικές ομάδες. Για την ακρίβεια έγραψαν ότι υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον για τον Αφρικανό εξτρέμ, δίχως ωστόσο να κατονομάζεται η ομάδα που (υποτίθεται) τον έχει βάλει στο σημάδι.

Το μυαλό των περισσότερων πάει στο ότι υπονοούν τον Ολυμπιακό, επειδή είχε μπλεχτεί σε ερυθρόλευκα σενάρια όλο το καλοκαίρι. Το κατά πόσο βέβαια είναι αληθές το «ελληνικό ενδιαφέρον» είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Οι Πειραιώτες πάντως δεν ασχολούνται τη δεδομένη χρονική στιγμή με το αν θα προχωρήσουν στην απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή τον Ιανουάριο.

Επίσης, υπάρχει και ένα σημαντικό στοιχείο στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο Φεγκουλί έχει ένα συμβόλαιο της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως με την Γαλατά. Ωστόσο, για να το «σπάσει» τον Γενάρη, ζητάει να του καταβληθεί σχεδόν όλο το ποσό που έχει να πάρει έως το καλοκαίρι.

Συν τοις άλλοις, ένα συμβόλαιο ακόμα και 2 εκατομμυρίων δεν είναι εύκολο να καλυφθεί από τον Ολυμπιακό, ειδικά από τη στιγμή που στις θέσεις των εξτρέμ, τουλάχιστον σε ποσοτικό επίπεδο, είναι καλυμμένος.